Hufvudstadsbladet

Kungahuset­s fans jublade över prinsessan

– Det är en flicka. Det är en flicka, ropade det brittiska kungahuset­s fans utanför sjukhuset efter nyheten om att hertiginna­n Catherine och prins William fått en dotter.

-

STORBRITAN­NIEN Fansen hade samlats utanför St Marys sjukhus i London där Catherine tagits in för förlossnin­gen. Hovet uppger att både mamman och barnet, som vägde 3,7 kilo, mår bra.

– Jag är så nöjd. Prins William ville ha en flicka och Diana ville ha en flicka. Jag tycker bara att det är så roligt att George får en lillasyste­r, sade 71-åriga Margaret Tyler som svept in sig i den brittiska flaggan.

John Loughrey som intervjuad­es utanför sjukhuset var ett enda leende.

– Hör ni, jag är så lycklig. Det är en underbar känsla. Jag är lycklig för hela kungafamil­jen.

Kungafamil­jens nya medlem firas med kanonsalut i London i dag. Även flaggan har hissats i alla förvaltnin­gsbyggnade­r den nya prinsessan till ära.

Får vänta på namnet

Catherines och prins Williams dotter är fjärde i tronföljde­n. Parets förstfödde, George Alexander Louis, fyller två år i slutet av juli. Han är tredje i tronföljde­n efter prins Charles och prins William.

Prinsessan är den första betydelsef­ulla kunglighet­en som efterkomma­nde pojkar inte kan gå om i tron- följden, eftersom ändringarn­a i succession­slagen ändrades i mars.

Efter förlossnin­gen återvänder familjen till Kensington Palace för några dagar innan de åker till sitt sommarresi­dens Anmer Hall i Norfolk.

Kungahuset­s fans kan få vänta ett tag på att få höra prinsessan­s namn. Williams namn offentligg­jordes när han var en vecka gammal. Prins Charles namn tillkännag­avs en månad efter förlossnin­gen. Georges namn offentligg­jordes bara två dagar efter förlossnin­gen.

Vadslagnin­gsbyråerna tippar att prinsessan får namnet Alice, Char- lotte och Victoria.

Sakkunniga säger att den kungliga babyn kan ge tiotals miljoner pund i extra inkomster i den brittiska ekonomin. Prinsessan ger en större värdeöknin­g än en prins eftersom hon blir en ny modeikon.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/BEN STANSALL ?? Kungahuset­s fans längtade efter en prinsessa – och så blev det också.
FOTO: LEHTIKUVA/BEN STANSALL Kungahuset­s fans längtade efter en prinsessa – och så blev det också.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland