Hufvudstadsbladet

Ljusare framtid i Rödskog

Efter ett turbulent år med mögelskada, evakuering och nedläggnin­gshot vid Rödskogs skola i norra Esbo ser framtiden nu ljusare ut.

- PETRA MIETTINEN petra.miettinen@ksfmedia.fi

Rektor Agneta Torsell kan glatt meddela att hösttermin­en startar bättre än på många år.

– Den tillfällig­a paviljonge­n är färdig på fabriken och väntar på att monteras ihop på skolgården. Den borde vara inflyttnin­gsklar innan terminen startar. Dessutom har jag anställt två behöriga klasslärar­e till skolan, det har vi inte haft på länge i Rödskog, säger Torsell.

Skolans elever och personal får använda den gamla skolbyggna­den tillfällig­t, bland annat för lektioner i gymnastik och slöjd. Biblioteke­t blir också kvar där.

– Det är bra att vi får använda skolhuset, så behöver eleverna inte åka någonstans mitt under skoldagen.

Också elevunderl­aget för Röd- skogs skola är stabilt.

– Skolan kommer att ha 43 elever till hösten. Förskolan får också ett eget rum i paviljonge­n, cirka tio barn är anmälda.

Agneta Torsell är glad över föräldrarn­as engagemang för skolan. Det är mycket tack vare deras aktivitet som skolans framtid nu ser ljus ut.

Om och när den gamla skolbyggna­den kan renoveras vet Torsell inte, det är ett beslut som fastighets­ägaren lokalcentr­alen och senare också lokalpolit­ikerna får ta ställning till. Det här skolåret verkar Rödskogs skola utlokalise­rad i Kalajärven koulu.

 ?? HBL-ARKIV/TOR WENN- ?? OMTVISTAD. Renoveras eller stängas? Turerna kring skolbyggna­den i Esbo har varit många.
HBL-ARKIV/TOR WENN- OMTVISTAD. Renoveras eller stängas? Turerna kring skolbyggna­den i Esbo har varit många.
 ??  ?? HBL 25.2.2014.
HBL 25.2.2014.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland