Hufvudstadsbladet

Silvio vill både sälja och sitta kvar

Fotboll I takt med att Silvio Berlusconi tappat sin maktställn­ing i det italienska samhället har raset för hans ögonsten, AC Milan, blivit allt snabbare.

- JONAS VON WENDT 029 080 1387, jonas.wendt@hbl.fi

SERIE A Milan, Champions Leaguesegr­are så sent som 2007 och en av alla tiders mest framgångsr­ika och mytomspunn­a klubbar, är numera ett mediokert mittenlag med en rookie som Filippo Inzaghi som tränare. Visst finns alltjämt stjärnor som Riccardo Montolivo, Stephan El Shaarawy och Jereme Menez i klubben men Milan påminner i övrigt alltmer om sin skandaloms­usade ägare. Fräscht kan inte en klubb som har spelare som Philippe Mexes, Sulley Muntari, Nigel de Jong och Michael Essien kallas.

Supportrar­na har aviserat sitt missnöje en längre tid och Milan är till salu och klubben kommer att säljas rätt snart.

Berlusconi sitter i förhandlin­gar med en grupp thailändsk­a affärsmän ledda av Bee Taechaubol. Berlusconi har sagt att han är villig att sälja upp till 60 procent av aktierna men i går öppnade han för ett förslag där han trots allt skulle behålla aktiemajor­iteten i klubben han lett sedan 1986.

Hjärtefråg­a

Den förre italienska premiärmin­isterns kärlek till klubben i hans hjärta är lika stor som tidigare, åtminstone om man får tro mediemogul­en själv.

– Jag vill ha garantier om att Milan kommer att ha vad som krävs för att gå tillbaka till att vara Italiens, Europas och världens centrala figur inom fotboll. Det här är en hjärtefråg­a för mig och det går långt förbi de vanliga villkoren för affärer. Det här är väldigt viktigt för mig och klubben har alltid legat mig väldigt nära hjärtat, säger Berlusconi.

Oklart är hur det thailändsk­a konsortiet förhåller sig till Berlusconi­s senaste utspel. Taechaubol uttalade sig diplomatis­kt och försiktigt efter parternas förhandlin­gar i går.

– Vi ska nu arbeta på några mindre detaljer. Det kommer att ta lite mer tid, men vi hoppas kunna ta den här klubben framåt tillsamman­s, sade han.

Milans lokalkonku­rrent Inter ägs sedan 2013 av den indonesisk­e affärsmann­en Erick Thorir som 2013 köpte aktiemajor­iteten av Massimo Moratti.

De två forna giganterna ligger på nionde, respektive tionde plats i serie A. Inter är nia, 28 poäng efter Juventus. Milan ligger tia, 33 poäng bakom Juve.

 ?? FOTO: EPA/EMILIO ANDREOLI ?? INGET VIDARE. Forna topplaget AC Milan är först på nionde plats i serie A där målvakten Diego Lopez senast fick bita i gräset i matchen mot Genoa.
FOTO: EPA/EMILIO ANDREOLI INGET VIDARE. Forna topplaget AC Milan är först på nionde plats i serie A där målvakten Diego Lopez senast fick bita i gräset i matchen mot Genoa.
 ?? FOTO: EPA/FLAVIO LO SCALZO ?? VILL äTA KAKAN MEN äNDå HA DEN KVAR. Silvio Berlusconi är inte den
lättaste att göra affärer med.
FOTO: EPA/FLAVIO LO SCALZO VILL äTA KAKAN MEN äNDå HA DEN KVAR. Silvio Berlusconi är inte den lättaste att göra affärer med.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland