Hufvudstadsbladet

Allt går Hamiltons väg

Formel 1 Om det är en förare som just nu har fart och flyt under galoschern­a å är det utan tvekan Lewis Hamilton. Den regerande mästaren har vunnit tre av fyra lopp. Och varit snabbast i fyra av fem tidskval.

- FREDRIK AF PETERSENS

BARCELONA Engelsmann­en har kört in 93 av 100 möjliga poäng. Tvåan Nico Rosberg har 66. Kimi Räikkönen är fyra med 42 och Valtteri Bottas sexa med 30.

– Säsongen kunde inte ha börjat bättre. Jag trivs fantastisk­t bra med både bilen och kanske framförall­t med mig själv och mitt liv, säger Hamilton.

Han har bara lovord för sin bil och säger att så bra har han aldrig känt sig förr.

- När man upplevde en sådan säsong som 2014 är det inte enkelt att fortsätta på samma sätt eller förbättra sig. Men det otroliga är att vi är bättre i år.

Vid samma tid förra året hade Lewis vunnit tre lopp, tagit tre pole och brutit ett.

- Så inte undra på att jag är mycket positivt överraskad.

Efter varje tävling lovordar han alltid sin bil och de som konstruera­t och byggt den.

- Jag trivs ännu bättre med den här modellen än fjolårets. I grunden är karaktäris­tiken den samma. Med en liten skillnad. Den är bättre Förra året hade vi vissa problem men tillsamman­s med mina ingenjörer har vi rättat till dem.

Trots framgångar­na tar han inget för givet. Hamilton säger att säsongen är lång och mycket kan hända och att när man blir jagad som han och Rosberg blir måste man hela tiden vara alert och kunna svara på attacker för att kunna behålla fördelen och försprånge­t.

– De andra ligger inte på latsidan utan kommer med nya delar till nästan alla lopp. Så vi måste hela tiden göra samma sak. Själv kommer jag att ge allt på banan och överaska de andra med något som de inte räknat med.

De svåraste konkurrent­erna är utan tvekan är Ferrariduo­n Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel.

– Frågan är dock om inte jag själv är min tuffaste motståndar­e. Du kan utan tvekan själv vara din svåraste fiende. , säger han till Autosport.

– Alla pratar om ett mentalt krig mellan Nico och mig men det enda ”kriget” sker inom mig.

– Jag vet att jag kan ”slå” mig själv och när det inte går retar det mig. Allt annat spelar ingen roll.

Engelsmann­en ger också allt utanför banan och lever livet som en ung jetsettare. Ett liv som han ens knappast kunde drömma om för 20 år sedan.

Mellan loppen i Bahrain och Spanien har han hunnit med mycket. Han var i Rom för att spela in en scen i filmen Zoolander 2 med bland andra Ben Stiller.

– Jag är med i en scen vid en modeshow. Vi började filma på kvällen

Jag vet att jag kan ”slå” mig själv och när det inte går retar det mig. Allt annat spelar ingen roll.

och tidigt på morgonen var vi klara.

Från den eviga staden fortsatte han till Mallorca där han spelade in en reklamfilm för Mercedes. Tillbaka till Italien och Monza och en ny reklamfilm tillsamman­s med landsmanne­n Stirling Moss.

Därnäst flög han med sin bror till Los Angeles för att hälsa på vän- ner. Följande resmål var Las Vegas och boxningsma­tchen mellan Floyd Mayweather och Manny Pacquiao.

– Pacquiao var min favorit. Han attackerad­e mycket mer och för mig var han vinnaren.

Ett kort depåstopp i New York där han deltog i en välgörenhe­tstillstäl­lning på Metropolit­an muséet och sedan tillbaka till London.

– När jag tänker efter måste jag säga att det hela låter inte klokt och jag måste nypa mig själv i armen. Jag väljer noga de saker som jag gör. Utanför banan är livet helt fantastisk­t. Jag kan göra saker som jag vill och vet att de inte stör varken min koncentrat­ion eller uppladdnin­g för loppen.

 ?? FOTO: EPA/ANDREU DALMAU ?? LA DOLCE VITA. Livet ler för Lewis Hamilton.
FOTO: EPA/ANDREU DALMAU LA DOLCE VITA. Livet ler för Lewis Hamilton.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland