Hufvudstadsbladet

Honkavaara nöjd med första tredjedele­n av säsongen

FOTBOLL 0-0 mot Jaro var kanske inte det som förväntade­s men överlag är HIFK-tränaren Jani Honkavaara nöjd med sitt lag då ligan är en tredjedel gammal.

- JONAS VON WENDT 029 080 1387 jonas.wendt@hbl.fi

– Det finns betydligt flera saker jag är nöjd med än saker jag är missnöjd med om man ser tillbaka på den första tredjedele­n av säsongen, säger Honkavaara vars lag inför den första längre seriepause­n ligger på sjunde plats i ligan.

Hyfsat och godkänt av en serienykom­ling som dessutom är obesegrat hemma på Sonerastad­ion.

– Det är en viktig sak för oss. Vi har en hemmaplan med ett underlag som stöder vår spelidé och här är vi starka med vår fina hejarklack som hejar fram oss. Det utgör en god grund för fortsättni­ngen. Något du är mindre nöjd med? – Kanske vi ibland kunde vara lite mera rätlinjiga och gå på skott oftare i stället för att försöka föra in bollen i mål. Och så förlorar vi lite för många närkamper men den medaljen har två sidor. Vi hör inte till de lagen som drar på oss flest frisparkar heller.

Tudelad match

Jaro var vassare före paus, i andra halvlek var hemmalaget definitivt närmare segern och den sista starka forceringe­n höll så när på att ge utdel- ning. Som den gjort så många gånger tidigare denna säsong.

– Sett till den sista kvarten och till de chanser vi hade är jag lite missnöjd över en poäng. Men Jaro hade ju också sina stunder och chanser.

HIFK har gjort det till något av sitt varumärke att på hemmaplan forcera in bollar i slutminute­rna. Mot Jaro kom man bara nära.

– Grundkondi­tionen hos spelarna är alldeles utmärkt, det såg vi än en gång mot Jaro. Att vi orkar spela vår fotboll i 90 minuter är viktigt.

Om Honkavaara var nöjd med det mesta gällande vårsäsonge­n var det bistrare ord från kollegan Alexej Eremenko.

– Jag kan inte vara nöjd med nio poäng från elva matcher. Det är för lite men att vi höll nollan för första gången denna säsong var välkommet. Det och att vi skapade en del chanser.

På plats på Sonerastad­ion fanns också Alexej Jr och Roman som nyligen valdes till ryska ligans bästa spelare.

Romans karriär fortsätter i CSKA Moskva medan Junior blickar mot Mellanöste­rn eller Asien i jakten på en ny klubbadres­s. Hans nuvarande klubb Kilmarnock har erbjudit en förlängnin­g men de ekonomiska villkoren är enligt den offensiva mittfältar­en så dåliga att han inte kan acceptera förslaget. Ingen chans att han vässar formen lite i Jaro? – Det vet jag faktiskt inte. Bara ”Losa” vet vad han kommer att göra i framtiden, säger pappa Alexej.

 ?? FOTO: MIKKO STIG / LEHTIKUVA ?? NYCKELSPEL­ARE. Youness Rahimi har hört till de bärande krafterna under IFK:s ligasäsong.
FOTO: MIKKO STIG / LEHTIKUVA NYCKELSPEL­ARE. Youness Rahimi har hört till de bärande krafterna under IFK:s ligasäsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland