Hufvudstadsbladet

Wawrinka ny kung i Paris

TENNIS Novak Djokovic fick följa med Stanislas Wawrinkas segerfest i Paris på närhåll. Djokovic får fortsätta jaga titeln på gruset i Roland Garros.

-

Han har tagit hem segern i Wimbledon, i US Open och i Australian Open. Och i år var det tänkt att Novak Djokovic skulle bli kung av Paris och ta hem den fjärde och sista Grand Slam-titeln.

Serben var i kanonform inför franska öppna mästerskap­en och efter att ha slagit ut både gruskungen Rafael Nadal och Andy Murray på vägen till final väntade sig de flesta att han skulle ta en rätt komfortabe­l seger över schweizare­n Stanislas Wawrinka.

Men i stället blev det en tredje finalförlu­st på gruset för Djokovic.

Allt såg bra ut i inledninge­n av finalen. Serben vann det första setet med 6–4. Men efter det tog schweizare­n över på planen.

Wawrinka visade enorm styrka då han nollade läget efter setförlust­en i början och tog hem de tre följande seten. Att slå Djokovic efter den in-

I dag är jag lycklig och i dag hade jag turen på min sida.

ledningen är inte lätt. Segersiffo­rrna skrevs till slut 4–6, 6–4, 6–3, 6–4.

Schweizare­n visade upp ett mod i sitt spel och var säker i slagen och visade upp starkt spel både på fore- och backhand.

– I dag är jag lycklig och i dag hade jag turen på min sida, sade Wawrinka efter segern.

Wawrinka tackade i vanlig ordning tränare Magnus Norman och familj och passade också på att påpeka att han tyckte lite synd om Djokovic som får fortsätta ja- ga den fjärde grand slam-titeln.

För Wawrinka var segern i Paris den andra grand slamtiteln. Schweizare­n segrade i Australien i fjol.

 ?? FOTO: EPA/YOAN VALAT ?? MäSTARE. Stanislas Wawrinka tog sin andra grand slam-seger då han slog Novak Djokovic i finalen i Paris.
FOTO: EPA/YOAN VALAT MäSTARE. Stanislas Wawrinka tog sin andra grand slam-seger då han slog Novak Djokovic i finalen i Paris.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland