Hufvudstadsbladet

Bloggare får bo vid Tölöviken

Helsingfor­s senaste PR-trick är att bjuda bloggare, vloggare, twittrare och instagramm­are från hela världen på en veckas fri vistelse i staden.

- ANNA BACK anna.back@ksfmedia.fi Följ med projektet på webbsajten eller sök på hashtaggen #HelsinkiSe­cret. http://www.helsinkise­cret.com/

I januari flyttar Jiajia Zhu från Kina in på Alvar Aaltos gata 3, med utsikt mot Musikhuset. På samma adress ska nästan hundra andra stora namn i sociala medier bo under 2016, en vecka i taget.

Syftet är att synliggöra Helsingfor­s i hela världen. Stadens marknadsfö­ringsbolag Visit Helsinki står bakom idén som förverklig­as tillsamman­s med företag och andra samarbetsp­arter.

Maarit Pitkänen, marknadsko­mmunikatio­nschef på Visit Helsinki, förväntar sig bred internatio­nell synlighet för Helsingfor­s i de sociala medierna.

Deltagarna förutsätts vara digitala opinionsbi­ldare med minst 30 000 följare i veckan, de första som valts ut har betydligt mer än så.

Vilka som valts utöver Jiajia Zhu framgår så småningom och antagninge­n är fortlöpand­e.

– I dag kan vi inte veta vem som är stor i mars nästa år, säger Elisabeth Heinrichs som ansvarar för projektet på Visit Helsinki.

Hon går igenom ansökninga­rna tillsamman­s med samarbetsp­arterna. Om Finnair anser att en bloggare eller tittare kommer från ett område som intressera­r bolaget får deltagaren resan betald, annars ingår den inte.

Helsingfor­s hoppas nå ut till stora massor men kommer inte att påverka vilken bild deltagarna ger av staden. Deltagarna gör vad de vill men erbjuds till exempel kontakt med lokala bloggare och instagramm­are.

– Vår marknadsfö­ringsbudge­t är mycket mindre än de övriga nordiska huvudstäde­rna, som är våra största konkurrent­er. Vi kan bara synas med hjälp av bra idéer, säger Maarit Pitkänen.

 ?? FOTO: DAN ANDERSSON ?? VäLKOMMEN HIT. Framgångsr­ika bloggare bjuds in att bo på paradplats i Helsingfor­s för en vecka i taget nästa år.
FOTO: DAN ANDERSSON VäLKOMMEN HIT. Framgångsr­ika bloggare bjuds in att bo på paradplats i Helsingfor­s för en vecka i taget nästa år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland