Hufvudstadsbladet

Esbo vill bygga stort vid huvudvägar

Esbo vill ha plats för drygt 60 000 bostäder i områden i två riktningar från Esbo centrum – nordost mot Kalajärvi och nordväst mot Veikkola. För att det här ska bli verklighet krävs det att västbanan, som är under regional planering, byggs.

- NICLAS LöNNQVIST

I och med den ökade inflyttnin­gen till regionen vill Esbo skapa bostäder där spårvägar finns och planeras. I början av hösten inleddes arbetet med detaljplan­en för centrala och norra Esbo som ska innebära bostäder för 60 000 invånare och 11 000 arbetstill­fällen väster om Esbo centrum och vid Vichtisväg­en. Hälften av invånarna ska bo i området kring Esbo centrum och Gloms som sammanfoga­s och dessutom på områden vid Forsbacka-Myntböle och Hista. Planerna bygger på att en järnväg mellan Esbo och Lojo blir verklighet.

– Det här är fråga om en långsiktig planering för regionen fram till 2050. Esbo har förbundit sig till att planera bostäder kring metrolinje­n i söder och i norr, främst längs kust- banan och den nya västbanan. Jag tror nog att västbanan byggs, men beslutet tas tidigast om 15 år, tror Stefan Ahlman (SFP), som är medlem i Esbo stadsplane­ringsnämnd.

Hittills har den så kallade västbanan varit avlägsen för beslutsfat­tare i Esbo, Vichtis och Lojo. Till exempel i Helsingfor­sregionens kollektivt­rafikplane­ring som sträcker sig fram till 2040 har man inte nämnt banan. Dessutom måste man också vänta på en förlängnin­g av stadsbanan från Alberga får grönt ljus.

– Eftersom man i regionen jobbar för en kollektiv spårbunden trafik ser jag ingen orsak till varför banan till Lojo och en förlängnin­g av stadsbanan från Alberga inte blir verklighet, säger Ahlman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland