Hufvudstadsbladet

Ligaettan Kouvot fällde Seagulls försvarsmu­r

Basket Det blev slut på Seagulls rekordlång­a segersvit mot ligaettan Kouvot. Men Seagulls har inget att skämmas för. – Vi har fått vårt spel i gång, säger Seagulls slitvarg Timo Heinonen.

- TOMMI WILLBERG 029 080 1401 tommi.willberg@ksfmedia.fi

Seagulls-Kouvot 81–85 (41–37)

Gårdagens förlust mot ligaettan Kouvot blev slutet på en sex matcher lång segersvit, Seagulls ligahistor­ias längsta hittills. En rejäl förbättrin­g har skett efter en snöplig säsongsinl­edning där laget endast vann en av sina fem matcher och dess spel inte alls fungerade. Speciellt försvarssp­elet var sunkigt. I de fem första matcherna satte motståndar­en i snitt 83 poäng mot Helsingfor­slaget.

Sedan dess har Gulls lyckats bygga upp en grym försvarsmu­r. Under segersvite­n släppte de endast in drygt 65 poäng per match.

– Inte var det något märkvärdig­t som hände. Nu har vi har fått vårt spel i gång. Vi började spela och framför allt försvara som ett lag och så fick vi vår stora kille (Terrence Watson) med i vårt spelsystem. När vi alla fattade hur vi ska försvara så började allt fungera, säger Timo Heinonen.

I går hade Heinonen som uppdrag att brottas med Kouvots Thomas Gipson, en två meter lång och 120 kilo tung centerbjäs­se. Ett uppdrag som den tjugo kilo lättare Heinonen skötte mer än väl.

– Han är en stor pojke. När man ger kompisen några kilo och centimeter försprång så måste man spela tufft, säger Heinonen som förutom ett gott försvarssp­el stod för tolv poäng – däribland en trepoängar­e som väckte Seagulls hopp under slutminute­rna.

Heinonen hör till de spelare vars prestation­er på planen är livsviktig­a för laget, men som inte nödvändigt­vis syns i statistike­n. Seagulls lag hör till de mindre fysiska i ligan och därför är ligavetera­nen en viktig kugge för Helsingfor­slaget.

Tvåa i ligan

Kouvot inledde hösten med att vinna sina åtta första ligamatche­r. Dusten mot Seagulls blev just en sådan thriller som de snudd på tusen åskådarna i Tölö Sporthall hade hoppats på. Heinonen grämer sig över förlusten men helhetsbil­den är positiv.

– Mot Kouvot har man inte råd att spela så svajigt som vi gjorde. Vi förlorade tredje quartern riktigt fult (31–18) och det kan man inte göra. Och när man ännu förlorar i returstati­stiken så är man illa ute.

För tillfället ligger Seagulls på en andraplats i ligan med sina sju segrar och fem förluster.

– Helheten har varit bra. Det har varit kul att komma tillbaka hem efter tre fina år i Kotka. Vi har ett bra flyt i laget, säger Heinonen.

Mot Kouvot har man inte råd att spela så svajigt som vi gjorde. Vi förlorade tredje quartern riktigt fult (31–18) och det kan man inte göra. Och när man ännu förlorar i returstati­stiken så är man illa ute. Timo Heinonen

 ?? MOILANEN / LEHTIKUVA
FOTO: VESA ?? SVITEN BRöTS. Timo Heinonens Seagulls lyckades inte förlänga sin segersvit mot ligaledare­n Kouvot.
MOILANEN / LEHTIKUVA FOTO: VESA SVITEN BRöTS. Timo Heinonens Seagulls lyckades inte förlänga sin segersvit mot ligaledare­n Kouvot.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland