Hufvudstadsbladet

Det brinner fortfarand­e

- MATS AHLNäS

●●Egentligen är det väldigt lite som är så mycket annorlunda i Blues i dag jämfört med i går. De enda som kan vara glada är spelarna. De fick sin lön.

Det är ett startskott, men inte så mycket mer.

Blues släckte en brand i går, men det brinner fortfarand­e i Hagalund. Konkurshot­et ligger som en våt höstfilt över byggplatse­n i

Esbo och vart det lutar nu är fullständi­gt omöjligt att säga.

Nästa vecka ska Blues försöka presentera en långsiktig lösning på sina ekonomiska problem. Förhoppnin­gsvis, tillade vd:n Jarmo Koskinen i går.

Det är riskabelt att leva på hoppet och det är minst lika riskabelt att hoppas på andra. Dimman i Esbo är så tät att jag inte begriper hur

de ska hitta rätt.

Det finns varken karta eller kompass i händerna på de som styr avtalet med Yritysluot­to.fi är i sammanhang­et lika kortsiktig­t som att en privatpers­on tar ett snabblån. För företaget var summan minimal, för Blues en tillfällig andhämtnin­gspaus.

Hur publiken ska hitta till arenan är en akut fråga som måste få ett svar. Det är pinsamt att ett lag i Finlands näststörst­a stad har så lite publik och små matchintäk­ter, men om klubben inte lyckas sälja sin produkt blir intresset marginellt.

För att invånarna ska känna något behövs beröringsp­unkter. Det är väldigt få som känner något för Blues. Då är det också enklare att stanna hemma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland