Hufvudstadsbladet

Akilles knappt bättre än HIFK

- ANDREAS SJöBLOM

Finesserna var få till antalet då FM-ligan i bandy i går fortsatte med prestigemö­tet mellan Akilles och Helsingfor­s IFK. Gröntröjor­na från Borgå behärskade det dyblöta förhålland­ena aningen bättre och vann knappt, men rättvist, matchen med 4–2. BANDY Redan från start stod det klart att passningss­pel längs med isen var helt uteslutet.

– Underlaget är ojämnt och spelredska­pet studsar hela tiden. Det är säkrare att lyfta bollen i luften, säger hemmalaget­s Tuomo Partanen.

Det blev således många och långa lyror från den ena planhalvan till den andra men de riktigt feta målchanser­na lyste inlednings­vis med sin frånvaro.

– Den här matchen handlade mera om kamp än om bandy, säger IFK:s försvarsku­gge Erik Hörhammer.

– Vi var lite anemiska och såg lite slappa ut i första halvlek, fortsätter han.

I början av andra halvlek hade hemmalaget ett par ypperliga chanser att utöka på sin ledning men IFK:s burväktare Jani-Petteri Laakso såg till att försprånge­t hölls intakt. Rödtröjorn­as Tuomo Jalkanen hade en ypperlig chans till kvit- tering men i stället var det Akilles som direkt i följande anfall med Andreas Flincks mål kunde göra 3–1 efter fint förarbete av Joakim Nordström.

HIFK reducerade ännu men Akilles Ville-Veikko Angeria kunde slå in slutsiffro­rna 4–2.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland