Hufvudstadsbladet

Ronaldo och Real krossar rekord

Fotboll Real Madrid avslutade sitt snudd på perfekta gruppspel med en förbluffan­de uppvisning mot Malmö FF hemma på Santiago Bernabeu. Och liksom så ofta i Champions League-sammanhang hette kvällens maestro Cristiano Ronaldo.

- TOMMI WILLBERG 029 080 1401, tommi.willberg@ksfmedia.fi

Den 30-åriga portugisen har tidvis kritiserat­s att inte lyckats leva upp till den hajp som snurrar omkring honom, speciellt då Real haft det en aning motigt i spanska ligan i och med brakförlus­ten i el clasico och nederlaget mot Sevilla som lett till att Los Merengues bara finns på en tredjeplat­s i serietabel­len.

Men i Champions League trivs han som fisken i vattnet. Han har skakat av sig Barcelonas­tjärnan Leo Messi, som före gårdagens match var uppe i 79 mål, i alla tiders målliga och satte nytt målrekord i gruppspele­t med sina elva fullträffa­r – fyra av dem mot Malmö.

Dessutom var han inblandad i ytterligar­e två mot svenskarna. Snacka om en enmansshow. Karim Benzema satte visserlige­n också hattrick, men Ronaldo var nummer ett.

– Sådana här grejer kan sporra mig att fortsätta ånga på och utvecklas ännu mer den här säsongen, säger Ronaldo till Uefa.com.

Speciellt Malmö, som blev utslaget från Europaspel, har blivit illa behandlat av Ronaldo. Sex av Ronaldos fullträffa­r kom mot svenskarna. Lätt var det inte heller för Sjachtar Donetsk – Ronaldo bestraffad­e ukrainarna med fem fullträffa­r. Endast PSG lyckades avvärja den målglada portugisen i gruppspele­t.

Ronaldo och Real tog med sig Malmö till Champions League-historien i onsdags. 8–0 tangerar turneringe­ns alla tiders största seger. 2007 lyckades Liverpool slå Besiktas med samma siffror.

 ?? FOTO: EPA ?? REKORDBRA. Cristiano Ronaldo och Real Madrid satte två Champions League-rekord och klarade gruppspele­t med fem segrar och en oavgjord med en målskillna­d på 19–3.
FOTO: EPA REKORDBRA. Cristiano Ronaldo och Real Madrid satte två Champions League-rekord och klarade gruppspele­t med fem segrar och en oavgjord med en målskillna­d på 19–3.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland