Hufvudstadsbladet

Hemma bra – borta bäst

HIFK visade igen i går varför man är ligans bästa bortalag. Pelicans var totalt chanslösa i hemmahalle­n.

-

LAHTIS På sina åtta senaste bortamatch­er har IFK tagit sju trepoängss­egrar och man har samlat flest poäng av alla på bortaplan den här säsongen. I går var det Pelicans och Lahtispubl­iken som bjöds på en studie i hur man stjäl poängen.

– Inte spelar vi på något annat sätt än vi gör hemma. Vi försöker göra det med samma spel. Vi utgår alltid från våra styrkor och spelar vårt eget spel, säger Törmänen.

Det egna spelet var mördande effektivt i Lahtis.

– Vi fick en bra start och spelade bra i 45 minuter, säger IFK-tränaren Antti Törmänen.

Då stod det 0–5 på tavlan efter att IFK fått Pelicans att se ut som ett gäng skolpojkar som varken vågade tro på sig själva eller klarade av att utmana serieledar­na.

– Vi gjorde ett stort jobb hemma före vi startade hit till Lahtis. Vi talade om att Pelicans var ett lag som vi inte slagit den här säsongen och det var vår stora grej för i kväll, säger Törmänen.

Det syntes att spelarna var taggade och redo för fight. Man gick in i varje närkamp med en enorm intensitet, kom så gott som alltid ut som segrare, jobbade stenhårt i båda riktningar­na, visade upp både attityd och vilja och satte pucken i mål då man fick läget.

Man lämnade inget åt slumpen – Pelicans hade inte haft en chans också om laget spelat på toppen av sitt kunnande. Så imponerand­e var IFK:s insats.

– Det handlar om att vara ödmjuk inför uppgiften och att jobba stenhårt, säger Törmänen.

Sättet IFK spelade ut puckarna ur den egna zonen vittnade om hur redo laget var för matchen. Då man tidigare under säsongen stundtals haft enorma problem med den delen av spelet var koncentrat­ionen på topp och alla finesser och extra dragningar i egen zon var som bortblåsta.

 ?? FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA ?? Joonas Järvinen och HIFK tog sin femte trepoängar­e i följd på bortaplan efter en imponerand­e insats i Lahtis.
FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA Joonas Järvinen och HIFK tog sin femte trepoängar­e i följd på bortaplan efter en imponerand­e insats i Lahtis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland