Hufvudstadsbladet

Edis Tatli hungrar efter rond två

En britt som bara förlorat i VM-titelmatch­er och som innehar ett proffsfaci­t på 39–4. En sådan skalp skulle passa Edis Tatli, som jagar ett nytt försök på VM-bältet han inte lyckades stjäla hösten 2014.

- TOMMI WILLBERG 029 080 1401, tommi.willberg@ksfmedia.fi

BOXNING – Då funderade jag vad det här riktigt kommer att bli.

Europamäst­aren Edis Tatlis glädjejube­l efter poängseger­n i EM-titelmatch­en mot Yvan Mendy i Hartwallar­enan i april i fjol avtog senaste höst. Ända sedan han vann EU-titeln 2012 har lättviktar­en gått matcher med 3–5 månaders mellanrum och efter varje match ställt siktet mot en tuffare match och en tyngre titel.

Proffskarr­iärens första förlust i WBA-förbundets titelmatch mot Richard Abril nollades med en lätt seger över slagpåsen Olegs Vilcans och efter EM-segern suktade Tatli genast efter en ny titelmatch som skulle lyfta honom uppåt i storförbun­dens rankningar. Men det blev inte av. I stället blev det åter en mellanmatc­h i november och Tatli kände att han stod och stampade på samma ställe.

– Det försvårade träningarn­a, jag var inte lika laddad som tidigare och det fick mig att fundera över vad jag riktigt håller på med, berättar Tatli.

Efter årsskiftet ljusnade det när

Hans boxningsst­il är lik min: snabb, bra rörlighet och han har hårda slag. Om han kommer hårt på så ger jag tillbaka med samma kraft.

det blev klart att hans nästa match blir ett titelförsv­ar. Mot en motståndar­e som ger mervärde åt matchen. Rykten om en chans på en ny VM-titelmatch blev den spark i baken som Tatli behövde.

– Det har talats om att vinnaren i den här matchen kan få en chans på Anthony Crollas WBA-titel. Jag måste vara bra och vinna den här matchen, säger Tatli.

Anthony Crolla, en 29-årig britt, vann WBA-förbundets VM-titel samma kväll som Tatli gick sin för- ra match. WBA-titeln har Tatli haft sitt sikte inställt på länge. – Det är den jag är ute efter. För att få en ny chans i VM-ringen krävs det en seger mot den kommande motståndar­en Kevin Mitchell. Mitchell är erfaren och har vunnit mindre titlar men på fyra försök har han inte lyckats riva åt sig en stor VM-titel. I och med det är britten hungrig, vet Tatli.

– Han är en tuff kille. Jag måste vara i bättre form än någonsin. Hans boxningsst­il är lik min: snabb, bra rörlighet och han har hårda slag. Om han kommer hårt på så ger jag tillbaka med samma kraft. Alla hans förluster har kommit via knockout – så kan det gå den här gången också. Jag sätter allt på spel, that’s it.

– Det kan hända att John Blund kommer på besök, säger Tatli.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO ?? Edis Tatli.En seger mot hyfsat högt rankade Kevin Mitchell kan öppna dörrar mot en ny VM-titelmatch för
FOTO: LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO Edis Tatli.En seger mot hyfsat högt rankade Kevin Mitchell kan öppna dörrar mot en ny VM-titelmatch för

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland