Hufvudstadsbladet

Koskinen stoppade HIFK

Handboll Sonja Koskinen växte till en jätte mellan stolparna då Dicken golvade HIFK med 24–15. Drumsölage­t har matchboll i dag i Idrottshus­et.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@ksfmedia.fi

●●Dicken–HIFK 24–15

Dicken leder med 3–2 i matcher

– Vi gör en alldeles fantastisk­t bra första halvlek. Att vi sedan slappar lite i andra gör inte så mycket då vi leder med tio bollar, säger Koskinen som jublade vilt efter varje räddning.

Jubel och gester som säkerligen satt sig på näthinnan hos den ena HIFK-spelaren efter den andra. Inget snack om saken, Koskinen har ett rejält mentalt övertag på HIFK-spelarna.

– Kanske det är så. Samtidigt har vi mött varandra nio gånger den här säsongen så vi har ganska bra koll på varandra, säger Koskinen.

Uppåt värre i Dicken, i HIFKlägret var minerna sammanbitn­a. Men inte uppgivna.

– Vi gör ju för fasen ingenting rätt. Vi är usla framåt, passar dåligt, skjuter dåligt från dåliga lägen och är slöa i fötterna och låter dem kontra in mål efter mål. Nu gäller det att vi hittar tillbaka till vårt eget spel, säger HIFK-kaptenen Linda Cainberg.

Cainberg och hennes lagkompisa­r behövde nästan nio minuter på sig att spräcka nollan, sen hölls laget med i matchen till 3–6 men då hemmalaget Dicken satte de följande sex bollarna stod det klart att lördagen inte kommer att sluta lyckligt för Kamraterna.

– Vi kan inte ge dem så många lätta mål. Det håller inte och det är något vi måste ändra på helt i dag, säger HIFK-tränaren Birgitta Lindholm.

14–4 i paus betydde att den andra halvleken blev en enda lång transports­träcka. Blickarna riktades i viss mån redan mot dagens sjätte final.

– Nu är det mat, isbad och vila som gäller. Vi behöver inte ändra på särskilt mycket, säger Dickenkapt­enen Anna Lindahl.

Efter två inledande förluster har Dicken radat upp tre raka segrar och kan sopa hem bucklan i eftermidda­g.

Betina Lillqvist, sju mål i går, verkade segerviss.

– Att vi förlorade de två första matcherna berodde bara på att vi inte spelade på våra styrkor. Vi behöver inte ändra på någonting alls, det är HIFK som måste hitta på något nytt, säger Lillqvist.

Dicken vann grundserie­n tämligen överlägset och var den givna guldfavori­ten inför slutspelet. En dålig inledning på finalserie­n fick inte laget att tappa fattningen.

– Det var mycket snack från utsidan att vi skulle ta hem det i fyra raka. Att vara favorit är aldrig lätt, vi var kanske inte alldeles bekväma med situatione­n, säger Lillqvist.

Men då laget väl blev bekväma med den verkar inget kunna stoppa damerna från att ta ett andra FM-guld i följd. Stor fördel Dicken inför dagens sjätte finalmatch.

– Så här dåliga är vi inte, det kommer vi att visa, säger Lindholm.

 ?? FOTO: RIKU FLINCK ?? STOPP. Dickens försvar var urstarkt, i synnerhet före paus.
FOTO: RIKU FLINCK STOPP. Dickens försvar var urstarkt, i synnerhet före paus.
 ?? FOTO: RIKU FLINCK ?? MUR. Sonja Koskinen var numret för stort för motståndar­na mellan stolparna.
FOTO: RIKU FLINCK MUR. Sonja Koskinen var numret för stort för motståndar­na mellan stolparna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland