Hufvudstadsbladet

Pellegrini sågar Perez

Fotboll Manuel Pellegrini blev år 2010 ännu en i den långa raden av tränare Florentino Perez gett sparken åt från Real Madrid.

- JONAS VON WENDT 029 080 1387 jonas.wendt@ksfmedia.fi

CHAMPIONS LEAGUE Pellegrini­s öde blev åttondelsf­inalsförlu­sten i Champions League mot Lyon. Ordförande Perez meddelade då att chilenaren får sparken om inte laget vinner den inhemska ligan. Real samlade ihop 96 poäng, mer än någonsin tidigare, men fick ändå se sig slaget av Barcelona på 99.

I maj fick Pellegrini gå. Chilenaren har efteråt medgett att tiden i Real var svår.

– Inköpspoli­tiken av spelare var helt befängd. De bästa spelarna skulle köpas utan att man lyssnade på vad jag ville. Vi köpte inte in de bästa spelarna till de positioner vi hade behövt och därför gick det som det gick i Champions League. Balansen i laget var inte den bästa, säger Pellegrini till Depor.com.

– Perez köpte och sålde som han ansåg bäst. Han sålde spelare jag hade velat ha kvar. Så kan man inte agera. Tiden i Real Madrid var den svåraste under min långa karriär som tränare. Det saknades tålamod och långsiktig­het där, säger chilenaren vars kontrakt med Manchester City löper ut i sommar.

Särskilt länge lär han inte behöva vara arbetslös, meritförte­ckningen är så pass imponerand­e att många klubbar dreglar efter hans namnteckni­ng på ett mångårigt kontrakt.

Men först ska han försöka föra City till det han en gång anställdes för, en seger i Champions League. Aldrig tidigare har City spelat semifinal i den finaste av europeiska cuper.

Trots tråkiga minnen från Real har Pellegrini några favoriter i den spanska storklubbe­n.

– Ronaldo är en av världens absolut bästa spelare, Sergio Ramos är världens bästa mittback och Isco har jag alltid gillat. Det finns så mycket kvalitet i Real Madrid att vi inte har råd att gå bort oss en enda gång i kväll.

Båda lagen är i ypperlig form och matchparet känns vidöppet, med Real Madrid som knapp favorit. Trots att Pellegrini påstår att det här inte handlar om revansch utan om två matcher mellan två lag är det alldeles klart att Real Madrid får pulsen att slå några extra slag.

En som också har hög puls är nuvarande Realtränar­en Zinedine Zidane som är väldigt medveten om att det krävs seger i La Liga eller Champions League för att fransmanne­n ska kunna känna sig säker på att få fortsätta på posten efter sommaren.

– Det kommer att bli en ytterst fysisk och krävande match. Det enda positiva med att tvingas möta City är att vi har returen hemma, säger Zidane till Marca.

Perez köpte och sålde som han ansåg bäst. Han sålde spelare jag hade velat ha kvar. Så kan man inte agera. Tiden i Real Madrid var den svåraste under min långa karriär som tränare. Manuel Pellegrini Tränare för Manchester City

 ?? FOTO: PAUL ELLIS/AFP/LEHTIKUVA ?? SåGAR SIN FöRRE BOSS. Manuel Pellegrini skräder inte orden då han talar om Reals ordförande Florentino Perez.
FOTO: PAUL ELLIS/AFP/LEHTIKUVA SåGAR SIN FöRRE BOSS. Manuel Pellegrini skräder inte orden då han talar om Reals ordförande Florentino Perez.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland