Hufvudstadsbladet

Manchester City-Real Madrid i sex punkter

-

1.

Benzema och Ronaldo. Två av Real Madrids vassaste anfallsvap­en kan missa matchen på Etihad. Benzema har problem med ett knä, Cristiano Ronaldo går en kamp mot klockan för att få ena baklåret i spelduglig­t skick. Däremot är Gareth Bale tillgängli­g och i fin form. Mot Rayo blev det två mål i helgen.

2.

Hur resonerar Manuel Pellegrini då det gäller det centrala mittfältet? Yaya Touré är aningen tveksam till spel och även om han hinner återhämta sig från smällen han fick mot Stoke är det möjligt att chilenaren matchar Fernando-Fernandinh­o. Touré är magisk uppåt men inte lika pålitlig i defensiven som brassarna.

3.

Formkurvor­na. Real har fem raka segrar med 18–3 i målskillna­d. City är obesegrat i sju matcher.

4.

Reals taktik. Beror naturligtv­is på om alla stjärnor är tillgängli­ga men Real är garanterat nöjda med ett oavjort resultat. Inte ens en uddamålsfö­rlust är någon katastrof. Kan innebära ett mera avvaktande och defensivt Real Madrid.

5.

Citys defensiv. Hårt kritiserad­e 80-miljoneuro­sduon Otamendi-Mangala har bättrat på rejält på sistone. Det ger stadga åt hela laget. Bara två insläppta mål i de fem senaste matcherna vittnar om det.

6.

Kelechi Iheanacho. De flesta snackar om De Bruyne och Agüero men den 19-årige nigerianen har varit het på sistone. Två mål mot Stoke senast. En joker i kväll?

 ??  ?? UTEBLIR? Det är oklart om Reals Christano Ronaldo och Karim Benzema är i spelskick mot City. N E L I U G JJ / A P E
UTEBLIR? Det är oklart om Reals Christano Ronaldo och Karim Benzema är i spelskick mot City. N E L I U G JJ / A P E

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland