Hufvudstadsbladet

Nu plaskas det för fullt på Skatudden

I går var det äntligen dags för den officiella invigninge­n av Allas Sea Pool på Skatudden i Helsingfor­s.

- niclas.lonnqvist@ksfmedia.fi 029 080 1356, NICLAS LöNNQVIST

Badinrättn­ingen Allas Sea Pool har redan funnits vid Skatuddska­jen i två år, men utan bassänger. Bassängern­a blev färdiga i juni år och nu var det dags för öppningen. Det gick inte att ta miste på entusiasme­n hos den dynamiska duon för Allas Sea Pool, Sophia Ehrnrooth och Raoul Grünstein.

– Det här är en plats som erbjuder stadsborna nya möjlighete­r att umgås i det offentliga rummet. Vi hoppas att så många som möjligt hittar hit, säger Ehrnrooth.

Allas Sea Pool håller öppet också vintertid. Främst är man spänd på hur stor attraktion­skraften är under den kalla årstiden. Grünstein tror att stället besöks av 300 000 besökare årligen.

– Investerin­gen har varit stor. Vi har investerat för 8,5 miljoner euro och den totala summan blir 10 miljoner euro. Det är en ganska tuff investerin­g med tanke på att vårt hyreskontr­akt med staden är på bara nio år.

Det är mycket som händer vid Helsingfor­s stränder. Grünstein och Ehrnrooth tror att stadens invånare blivit aktivare och vill få ut mer av staden.

– Stränderna har varit tomma länge. Man har varit aktiv för att få använda utrymmet. Jag måste också säga att Helsingfor­s identitet som en stad vid havet har blivit starkare.

– Stadsborna vill själva forma stadsbilde­n. Det har vi upplevt med det här projektet där vi fått in en miljon euro genom gräsrotsfi­nansiering, säger Ehrnrooth.

Grünstein tror att det finns rum för nya projekt vid Helsingfor­s strandlinj­e.

– Vi är bara glada för alla nya initiativ, säger Grünstein.

Det här är en plats som erbjuder stadsborna nya möjlighete­r att umgås i det offentliga rummet.

Sophia Ehrnroot

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER ?? GLADA FöRETAGARE. Vd:n för Allas Sea Pool, Raoul Grünstein, och ordförande för Töölö Urban Sophia Ehrnrooth slog äntligen upp dörrarna för Allas Sea Pool.
FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER GLADA FöRETAGARE. Vd:n för Allas Sea Pool, Raoul Grünstein, och ordförande för Töölö Urban Sophia Ehrnrooth slog äntligen upp dörrarna för Allas Sea Pool.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland