Hufvudstadsbladet

Syskonen Eriksson vill slå nio svenskar

Friidrott Sandra, Heidi och Zenitha Eriksson tävlar alla i veckoslute­ts klassiska landskamp mot Sverige. De tre löparsysko­nen brukar inte räkna poäng, men håller koll på motståndar­na.

- FNB

– Vi räknar bara hur många svenskar som hamnar bakom oss. Förhoppnin­gsvis nio, säger hinderlöpa­ren Sandra Eriksson som är den mest meriterade löparen av de tre.

Friidrotts­landskampe­n brukar sällan bjuda på några kanontider, utan det är oftast taktiken som ligger i fokus.

– Taktiklopp passar ganska bra för oss alla tre, säger Sandra Eriksson.

Hennes tuffaste motståndar­e på 3 000 meter hinder lär bli Charlotta Fougberg, silvermeda­ljör i ZürichEM 2014. Zenitha springer 800 meter och Heidi 5 000 meter.

Sandra Eriksson slog Charlotta Fougberg i Diamond League i Stockholm, men svenskan har ett bättre säsongbäst­a. Ungefär en sekund skiljer dem åt.

– Det blir antagligen en bra tävling mot Charlotta. Hon är i bra form, men jag har fördelen av hemmaplan och publikens stöd, säger Sandra Eriksson inför landskampe­n i Tammerfors.

Syskontrio­n Eriksson har funnits på plats för landskampe­n två gånger tidigare, men det är första gången som alla tre deltar i vuxenklass­en.

– Det är bra att vi är i olika grenar, så det inte blir någon familjekam­p, säger Sandra Eriksson med ett skratt.

Det blir antagligen en bra tävling mot Charlotta. Hon är i bra form, men jag har fördelen av hemmaplan och publikens stöd. Sandra Eriksson

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N ?? TAGGAD. Sandra Eriksson är beredd att ge svenskorna en riktig match.
FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N TAGGAD. Sandra Eriksson är beredd att ge svenskorna en riktig match.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland