Hufvudstadsbladet

Var är problemet med kritiken av ÅA?

-

Nyheten i HBL 31.8 under rubriken ”Forskare ifrågasätt­er Henriksson­s dubbla roller” väcker tankar. Att professor Åsa von Schoultz tar upp rollfrågan är säkert bra. Men att hon gör det i samband med att Anna-Maja Henriksson kritiserat ÅA för bristande informatio­nsgång förstår jag inte. Var skulle problemet finnas? Henriksson och vilka andra som helst ska naturligtv­is kunna kritisera ÅA:s informatio­nsgång oberoende av roller.

Professor von Schoultz låter förstå att Anna-Maja Henriksson, Carl Haglund och Stefan Wallin valt olika vägar i fråga om ordförande­skapet i respektive fullmäktig­e. I artikeln säger hon att ”varken Stefan Wallin eller Carl Haglund kombinerad­e uppdraget som SFP-ledare med att leda fullmäktig­e på hemmaplan”.

Utan att ta ställning till hur Wallin och Haglund hade valt att kombinera de två uppdragen är det mycket sannolikt att de aldrig ställdes inför det valet. Också i Åbo och Esbo lägger de största gruppering­arna beslag på de centrala förtroende­uppdragen. Som till exempel fullmäktig­eordförand­eskapet.

Att SFP i Åbo med sina 3 av 67 mandat skulle få den posten är mer än osannolikt. Samma gäller SFP i Esbo där siffrorna är 6 av 75. I Henriksson­s hemstad Jakobstad är SFP:s grupp den största i fullmäktig­e: 18 platser av sammanlagt 43.

Tala om att jämföra äpplen och päron. STIG KANKKONEN Esbo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland