Hufvudstadsbladet

IFK Mariehamn dominerar All Star-lag

IFK Mariehamn har flest spelare i det All Star-lag HBL tagit ut säsongen 2016 till ära.

-

Albin Granlund, IFK Mariehamn Bra i fjol, snudd på lysande denna säsong. Har en fin blick och lugn i sitt spel. Grips inte av panik utan försöker alltid hitta en passningsv­äg som fungerar. Utomlands?

Mikael Soisalo, Ilves Dög inte för HJK och drog till Ilves och Jarkko Wiss. Ett utmärkt val för alla parter. Soisalo har fått enormt med ansvar och verkligen levererat. 18-åringen från huvudstade­n siktar utomlands. Fortsätter utveckling­en i samma takt blir han inte långvarig i ligan.

Jani Lyyski, IFK Mariehamn Kapten och förebild. Positiv och pålitlig. Har en väldigt hög lägsta nivå. Spelar enkelt och säkert. Har sannolikt en fin framtid som tränare framför sig.

Mika Väyrynen, HIFK 34 år men alltjämt en av ligans bästa spelare. Tekniken, lugnet och blicken. Har allt och borde vara högvilt på transferma­rknaden i vinter. Om han inte blir kvar i HIFK.

Alfredo Morelos, HJK "Buffalo" var ett frågetecke­n inför säsongen. Ett enormt utropsteck­en då säsongen summeras. Har målskyttet i blodet. Skjuter bra på båda fötterna, bra på huvudet. Stark och fin balans. Snabbare än han ser ut. Lär inte stanna kvar i Klubi. Walter Viitala, IFK Mariehamn Hittat en helt ny nivå på Åland. Tidigare känd som en något ojämn målvakt men har denna säsong med eftertryck bevisat att han hör till eliten på sin spelplats. Kristian Kojola, IFK Mariehamn. Den andra kuggen i ligans bästa mittbacksp­ar. Ger allt i varje situation. Följsam defensivt, bra i offensiven.

Mehmet Hetemaj, SJK Sällan den mest glänsande spelaren på planen men gör det mesta rätt. Bra i positions- och brytningss­pel. Säker passningss­pelare. Förstklass­ig inställnin­g.

Roope Riski, SJK Kan lukta sig till målchanser­na och behöver inte stora ytor för att näta. Tekniken på små ytor bra. Fint skott.

Tränare Jarkko Wiss, Ilves Ilves skulle åka ut trodde många. Jarkko Wiss tyckte annorlunda och är årets tränare i Finland.

Taye Taiwo, HJK Den oerhört meriterade nigerianen njuter alltjämt av fotbollen och har gjort en finfin säsong. Diverse skador har stört lite men betyget blir ändå högt. Grym vänsterfot.

Emile Tendeng, Ilves Ett av de stora utropsteck­nen i årets liga. Den 24-årige senegalese­n är en av grundstena­rna bakom Ilves fantastisk­a säsong. Kontrakt för nästa säsong men stannar han i Ilves över vintern?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland