Hufvudstadsbladet

The Rasmus musik förde Ruoste till seger

- PATRICIA WINCKELMAN­N-ZILLIACUS

En positiv överraskni­ng verkade både Horse showens publik och dressyrdom­arna anse om den internatio­nella Grand Prix Kürklassen­s segrare, Henri Ruoste, på hannoveran­aren Roble.

RIDSPORT Henri Ruoste, som bor och driver ett handelssta­ll i Dortmund, i Tyskland, fick mycket beröm för det dressyrarb­ete han har gjort med den 13-åriga hästen, Roble. Han segrade i en av dressyrens huvudklass­er under Helsinki Internatio­neal Horse Show med resultatet 72,350.

Sveriges Sophie Fleming Tärnström på hästen Schumi kom på andra plats med 71,425. Finlands Stella Hagelstam på New Hill Julitrea blev trea. Hennes resultat var 70,225.

Fantastisk galopp, hästen är stor, men rör sig lätt och med mäktig kraft framåt, en positiv överraskni­ng – så kommentera­de OS-dressyrdom­arna Dietrich Plewa och huvuddomar­en Irmeli Summanen Ruostes häst och ridning.

Ruoste själv var en aning missnöjd med galopprogr­ammet. Men mot bakgrunden av att han endast ridit två Kür-program med Roble innan gårdagens ridning, ansåg han att resultatet var bra.

– I den här sporten är det två tankar och två kroppar som ska bli ett. Ibland är man ihop, ibland isär. Till exempel våra piruetter misslyckad­es, sade Ruoste.

Stella Hagelstam var mycket nöjd med sin häst, som framför allt fick beröm för sin lätthet.

– New Hill Julitrea är den bästa häst jag någonsin haft. Det här är bara början. Flera rörelser kan hästen göra tio gånger bättre. Jag hoppas kunna komma hit nästa år och visa vad hon har lärt sig, sade Hagelstam efter sin ridning.

Alla tre pristagarn­a deltar i Knock-Out-klassen i morgon, en mycket publikvänl­ig dressyrtäv­ling.

Två deltagare rider samtidigt ett program bestående av svåra dressyrrör­elser. De rider som varandras spegelbild­er. Hur de klarar av rörelserna jämförs och den bättre går vidare.

I den här sporten är det två tankar och två kroppar som ska bli ett. Ibland är man ihop, ibland isär. Till exempel våra piruetter misslyckad­es.

 ?? ULANDER / LEHTIKUVA
FOTO: MARKKU ?? ELEGANS. Henri Ruostes och Robles uppvisning i Küren var elegant och stilig. Domarna berömde hästens lätthet och framåtanda.
ULANDER / LEHTIKUVA FOTO: MARKKU ELEGANS. Henri Ruostes och Robles uppvisning i Küren var elegant och stilig. Domarna berömde hästens lätthet och framåtanda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland