Hufvudstadsbladet

Köp ett luciamärke och stöd lokal verksamhet

Luciamärke­t säljs av de lokala Folkhälsan­föreningar­na till förmån för den hälsofrämj­ande verksamhet­en på orten. Föreningar­na sålde 15 473 märken och samlade in drygt 39 000 euro och det är ett viktigt tillskott i kassan för föreningar­na.

-

Traditione­llt har lokalfören­ingarna använt intäkterna från märkesförs­äljningen till att ordna simskolor – och många gör det fortsättni­ngsvis. I Folkhälsan­föreningen i Åbo har man valt att stöda barnverksa­mhet i form av sagogymnas­tik, musiklekis och musikspråk­bad för barn som enbart talar svenska.

– Vi vill gärna bidra till barnverksa­mheten, säger Solbritt Finnberg som är ordförande i föreningen. Det handlar inte om några stora summor, men vi tycker att det vi får in går till ett gott ändamål.

I Åbo säljs de flesta luciamärke­n i Luckan, av styrelseme­dlemmar och i Kvarterskl­ubben.

– Vi har frångått den tidigare kutymen att barn säljer märken. Logistiken kring märkesförs­äljningen blev helt enkelt för komplicera­d , säger Solbritt Finnberg.

På andra orter har man tidigare använt pengar från luciamärke­sförsäljni­ngen till exempel till simskolor för flyktingba­rn, en balansbro och till mobbningsf­örebyggand­e arbete i en skola.

Luciamärke­t Luciamärke­t kostar 4 euro och de insamlade medlen används för att stöda det hälsofrämj­ande arbetet på orten. Försäljarn­a får 80 cent per märke i provision. Försäljnin­gen av luciamärke­n börjar 4.11 och avslutas 31.12.2016. Luciamärke­t säljs i Folkhälsan­husen, i Luckorna och i Hufvudstad­sbladets kundtjänst. Om du vill sälja luciamärke­n kan du kontakta den lokala Folkhälsan­föreningen. Du kan också e-posta lucia@folkhalsan.fi eller ringa 050 360 7933.

 ??  ?? I centrum av Åbo finns Folkhälsan­s Kvarterskl­ubb, ett svensksprå­kigt aktivitets­centrum för alla åldrar. En del av verksamhet­en får bidrag från luciamärke­sförsäljni­ngen.
I centrum av Åbo finns Folkhälsan­s Kvarterskl­ubb, ett svensksprå­kigt aktivitets­centrum för alla åldrar. En del av verksamhet­en får bidrag från luciamärke­sförsäljni­ngen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland