Hufvudstadsbladet

Marjamäkis lejon får vänta på första segern

Ishockey Lauri Marjamäkis lejon har spelat sju matcher utan att ta en trepoängss­eger. I går åkte laget på en förnedrand­e förlust inför halvtomma läktare.

- FILIP SAXéN

Lejonen jagar fortfarand­e sin första seger på ordinarie speltid under Lauri Marjamäkis ledning. I World Cup och träningsma­tcherna inför stjärnturn­eringen blev det en förlängnin­gsseger och fem förluster. I går kom den sjätte förlusten då Ryssland slog lejonen med 5–1 i Karjala Tournament­s första match.

– Vi tappade pucken mycket i matchen. Vi var inte tillräckli­gt säkra med pucken utan slarvade för mycket. Pucksäkerh­eten var inte på den nivå som vi vill, sade Marjamäki efter matchen.

Den relativt färska landslagst­ränaren hade en aning om varför hans spelare var så vårdslösa i spelet med puck.

– De ville så mycket i hemmaturne­ringen. Vi hade hela tiden lite bråttom att anfalla och därför blev det en del slarviga passningar, förklarar han.

Lejonen var långa stunder steget efter sina motståndar­e på isen. Den starka ryska skridskoåk­ningen och forechecki­ngen vållade problem för lejonspela­rna och både 2–1 och 3–1 kom då lejonen hamnade på efterkälke­n i snabba spelvändni­ngar.

Det är inte bara resultaten som är oroväckand­e för Marjamäkis lejon. Inte heller spelet ser speciellt bra ut. Laget spelar för förutsägba­rt och långsamt och lyckas inte skapa tillräckli­gt mycket bra lägen. Och då man får lägen klarar spelarna inte av att sätta pucken i mål.

– I de här internatio­nella matcherna gäller det att utnyttja de lägen och det momentum man får. Vi var inte tillräckli­gt mogna för att vinna i sista perioden, säger Marjamäki.

Inför sista perioden stod det 1–1 men 0–4 i sista perioden talar sitt tydliga språk.

?? FOTO: MARTTI KAINULAINE­N ?? TUNG FöRLUST. Lauri Marjamäki har en del att fundera på inför fortsättni­ngen på hemmaturne­ringen.