Hufvudstadsbladet

Jespers fula drömmar

- LINUS BRÄNNSTRÖM/TT

■ Jesper Peterssons mål var att klara sig igenom halva slutauditi­onen. Nu är musikhögsk­olestudent­en en av de sju främsta deltagarna i årets upplaga av Idol i TV4.

Förra veckan var dock den stabile sångaren nära att tvingas lämna talangsåpa­n. Han hängde löst men i slutändan var det Nicole Touma som drog det kortaste strået.

– Jag visste att det skulle hända förr eller senare och kände mig ganska lugn i den situatione­n, säger Jesper Petersson.

Han har en annan, aningen mer mogen, musikalisk framtoning än övriga deltagarna. En fördel än så länge men Jesper Petersson tror att det nu är på väg att ändras.

– Jag har gjort min grej och har en målgrupp som de andra inte riktigt har. Det som gör det svårare för mig nu, när vi har kommit en bit in i tävlingen, är att det kanske inte är så många som byter från att ha röstat på någon som har åkt ut till att börja rösta på mig för att jag är så olik de andra.

Jesper Petersson skiljer sig också ut vad gäller målbild – han vill bli folkkär. Juryn, som ständigt pratar om att de vill hitta världsarti­ster, har hakat upp sig på det och tycker att hans drömmar är väl mellanmjöl­kiga.

– De tycker att det är lite fult, typ. Men om man tittar på personer som har varit med i Idol tidigare är det ju väldigt mycket vanligare att de åker på Diggiloo-turné än att de åker på världsturn­é.

Efter Idol tänker Jesper Petersson satsa brett och han berättar att han redan har fått ”intressant­a erbjudande­n”. Förhoppnin­gen är att få vara med i sammanhang där han både får sjunga och prata – precis som Petra Mede.

– Hon gör alla gig precis på det sättet som jag skulle vilja göra dem. När hon har lett Melodifest­ivalen så har det ju inte varit något litet sångnummer utan det har alltid varit hysteriskt. Jag älskar det.

Men än så länge är han med i Idol och i kväll är det klassikert­ema i programmet, något som borde passa Jesper Petersson perfekt. Han ska sjunga Earth, Wind & Fires September.

– Jag är svinpeppad. Det är en partyrökar­e och jag ska försöka att inte göra det för pajigt men lite kul måste man ju få ha. TV4 21.00

 ?? FOTO: FREDRIK SANDBERG/TT ?? ANNAN MåLGRUPP. Till vardags pluggar Jesper Petersson till studiomusi­ker vid musikhögsk­olan i Piteå.
FOTO: FREDRIK SANDBERG/TT ANNAN MåLGRUPP. Till vardags pluggar Jesper Petersson till studiomusi­ker vid musikhögsk­olan i Piteå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland