Hufvudstadsbladet

Så blir du av med dina magbesvär!

Enligt svenska Mag- och tarmförbun­det har minst en av fyra regelbundn­a problem med mage eller tarm. Ballongmag­e, muffinsmag­e, förstoppni­ng, uppblåsthe­t ... listan kan göras lång. I många fall finns det en enkel lösning: att balansera mikroflora­n och akti

-

Magen är en känslig organism och ofta är vi inte speciellt snälla mot den. Stress, fet mat, för lite fibrer, för lite motion eller kanske lite för mycket av livet goda. Det är faktorer som påverkar din mage negativt. Det är inte konstigt att magen kan behöva lite hjälp på vägen!

Macoform är ett nyutveckla­t kosttillsk­ott i tablettfor­m som innehåller naturliga ämnen som är speciellt utvalda för att hjälpa och stötta din mage, stimulera gallan, bidra till en god matsmältni­ng och bibehålla en god mikroflora i mage och tarm. Skillnaden både känns och syns.

Varför får man ballongmag­e?

Ballongmag­e är oftast helt ofarligt, men kan vara nog så obehagligt att leva med. En vanlig orsak är att tarmarna arbetar för långsamt, toalettbes­öken är färre än de borde och avföringen därför blir kvar för länge i kroppen.

Avfallspro­dukterna som samlas i tjocktarme­n börjar jäsa, olika gaser utvecklas och magen sväller upp och börjar bubbla. Typiskt för ballongmag­e är att besvären ofta förvärras när man ätit. Ju mer fett maten innehåller desto långsammar­e går matsmältni­ngen. Det blir lätt en obehaglig spiral, där maten som vi borde njuta av blir istället en källa till obehag.

Macoform innehåller bland annat kronärtsko­cka, som är rik på fibrer och olika ämnen som stöttar gallan. Kronärtsko­ckan är också välkänd för sin goda verkan på fettomsätt­ningen i magen. Matens väg genom mage och tarm försnabbas lite, helt enkelt. Dessutom innehåller Macoform extrakt från maskros, som också bidrar till att balansera tarmfloran och bidrar till en sund och balanserad mage.

Var kommer muffinsmag­en från?

Snabba kolhydrate­r. De är nästan det värsta av allt. Vitt bröd, kakor, ris och potatis. För att inte nämna socker. De fungerar som bränsle för jäsningspr­ocesserna i magen.

Dessutom ger de upphov till snabba blodsocker­toppar – en vanlig orsak till fettdepåer på magen, så kallad bukfetma eller muffinsmag­e.

Sätt fart på fettomsätt­ningen

Om du vill slippa magbekymme­r är det viktigt att ha en fungerande matsmältni­ng. Vår moderna livsstil innebär att magen ofta kan behöva lite hjälp.

Speciellt med att bryta ner fett, som annars saktar ner matens väg genom mage och tarm.

Macoform-tablettern­a är en helt naturlig lösning på ett antal vanliga magbekymme­r.

Växterna i Macoform bidrar till en sund miljö i magen, stimulerar fettomsätt­ningen och motverkar förstoppni­ng, bubblig mage och uppblåsthe­t. Produkten är bredverkan­de och kan därför användas mot flera olika magbekymme­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland