Hufvudstadsbladet

Tre män omkom – fjärde mannen allvarligt skadad

Mannen som skadades allvarligt i en avkörning i Kimitoön vårdas fortfarand­e på sjukhus. Hans skador beskrivs som mycket allvarliga. De tre övriga männen i bilen dog i olyckan.

- FNB-HBL

Den allvarligt skadade mannen vårdas på Åbo universite­tssjukhus. De tre övriga männen som befann sig i bilen dog i olyckan.

Enligt kommissari­e Marko Luotonen är det uppenbart att bilen färdades i mycket hög hastighet när olyckan skedde. Hastighets­begränsnin­gen vid olycksplat­sen är 60 kilometer i timmen.

– Jag kan i det här skedet inte bedöma hur fort bilen körde, men hastighete­n var hög, säger Luotonen.

Huruvida föraren var berusad klarnar först i obduktione­n. Det är också tillsvidar­e oklart vem som körde bilen.

Olyckan inträffade på Dragsfjärd­svägen, strax efter korsningen med Kyrkobyväg­en. Olycksbile­n körde mot Kimitohåll­et. Efter korsningen finns en uppförsbac­ke som svänger åt höger. Det var där bilisten hade tappat kontrollen över bilen, som kanade ut på väster sida om vägen, krockade med ett träd, voltade och landade på taket.

Polisen utreder om halt väglag kan ha bidragit till olyckan, men enligt vad man vet hittills tror man att halka inte orsakade olyckan. Kommissari­e Luotonen kan i det här skedet inte säga om passagerar­na och föraren hade bilbältena fastspända.

Nödcentral­en larmades om en bil som kört av vägen strax före klockan fem natten till lördagen. Olyckan hade skett redan tidigare på natten – polisen utreder fortfarand­e den exakta tiden för olyckan. Alla fyra män var kvar inne i bilen då polisen kom till platsen.

Männen i olycksbile­n var 20–42 år gamla.

Krishjälp ordnades genast för behövande efter olyckan. Både Kimitoöns kommun och församling gav krishjälp.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/RONI LEHTI ?? TRAGISK OLYCKA. Polisen spärrade av vägen vid olycksplat­sen på Dragsfjärd­svägen.
FOTO: LEHTIKUVA/RONI LEHTI TRAGISK OLYCKA. Polisen spärrade av vägen vid olycksplat­sen på Dragsfjärd­svägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland