Hufvudstadsbladet

Ingrid gillar musikaler och havet

Ingrid Holm kommer från Kimitoön. Hon musicerar varje dag och har tidigare varit lucia i Åbo och i Dragsfjärd.

- När grät du senast? Vad får dig att skratta? NICLAS LöNNQVIST niclas.lonnqvist@ksfmedia.fi

Vilket är ditt första minne av lucia? Jag och min syster lussade alltid när vi var små. Det finns ett foto när jag lussar som treåring. Lucia är förknippat med starka traditione­r. Hur viktigt är det med traditione­r för dig? Det beror på traditione­rna, men luciatradi­tionen har alltid haft en stor betydelse för mig. Jag har tidigare varit lucia i Dragsfjärd och i Åbo och det har varit roligt. Vad hände i din senaste dröm? Jag minns inte. Jag brukar drömma mycket, men kommer sällan ihåg drömmar. Vilken tid på dygnet är du som mest effektiv och pigg? Jag är en morgonmänn­iska. Jag får lite gjort på kvällarna. Som effektivas­t är jag på förmiddage­n. Kan musik fungera som avkoppling för dig? Jag har sysslat med musik ända sedan barnsben. Sång och musik har en viktig plats i mitt liv. Jag musicerar varje dag och det fungerar som avkoppling. Jag har spelat allt från valthorn till flöjt.

Det var nog i samband med höstens studentskr­ivningar när det blev lite för mycket och orken tröt. Då grät jag lite.

Mina vänner och min familj. Små saker. Jag försöker alltid att vara på gott humör. Lagar du mat till dina vänner. Vad

är din bravur i köket? Jag är jättedålig på att laga mat. Kanske en hemlagad pizza. Har du någonsin ångrat något du gjort eller sagt? Det är klart, men jag kommer inte på något speciellt. Vilken person har betytt mest för dig? Jag skulle säga min syster. Vi har alltid varit nära varandra, trots att vi är ganska olika. Hon har alltid varit en viktig del av mitt liv. Vi har senast grälat när vi var riktigt små. Om du fick träffa en person i världen, vem skulle det vara och vad skulle du fråga den? Eftersom jag alltid varit intressera­d av musik och musikaler så skulle jag gärna träffa Maria Ylipää, som spelar huvudrolle­n i Kristina från Duvemåla. Hon har alltid varit en förebild för mig. Jag skulle gärna be henne om goda råd för mitt sjungande.

Var finns ditt smultronst­älle?

Jag bor på landsbygde­n och naturen är viktig för mig. Jag bor nära Högsåra och det är en plats som brukar höra till min sommar. Det är där sommaren finns och jag har sommarjobb­at där. Om du fick ändra en sak i världen, vad skulle det vara? Att det inte skulle krigas så mycket. Vad gör du om tio år? Jag hoppas att jag får jobba med något som jag tycker om. Jag vet inte riktigt vad jag vill jobba med, men jag tror att det är något med människor. Jag vill vara lycklig och göra det jag vill.

 ?? FOTO: CATA PORTIN ?? SPELAR MåNGA INSTRUMENT. Ingrid Holm är kandidat nummer 6.
FOTO: CATA PORTIN SPELAR MåNGA INSTRUMENT. Ingrid Holm är kandidat nummer 6.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland