Hufvudstadsbladet

Törmänen fick fortsatt förtroende

En tung höst – då väljer HIFK att förlänga kontraktet med chefsträna­ren Antti Törmänen. – Det har varit en uppåtgåend­e trend med Antti, säger sportchefe­n Tom Nybondas.

- MARCUS LINDQVIST

ISHOCKEY Efter en knagglig höst har det redan förekommit spekulatio­ner om att HIFK-chefsträna­ren Antti Törmänens sits är hotad. Då går klubbledni­ngen ut med det något överraskan­de beskedet om att man förlänger kontraktet med Törmänen.

– Det har varit en uppåtgåend­e trend med Antti, fast vi har haft en lite jobbig höst. Vi tycker det var förnuftigt att fortsätta så här, säger sportchefe­n Tom Nybondas. Ville ni sända något slags signal genom att gå ut med nyheten i det här skedet? – Det kan man lugnt säga. I stället för att ge upphov till diverse rykten och skapa oro visar vi att det är så här vi vill fortsätta, säger Nybondas.

– Han har hela tiden haft vårt förtroende.

Det nya kontraktet är ettårigt. Det gäller fram till våren 2018.

– Det är ganska ovanligt att ett lag har en och samma chefsträna­re i fyra år, så vi beslöt att gå vidare med ett år åt gången i det här skedet.

Antti Törmänen är inne på sin tredje säsong med HIFK. Förra säsongen vann HIFK för första gången någonsin FM-ligans grundserie och i våras lotsade Törmänen laget till final, där dock Tappara blev för starkt.

Den här säsongen har varit svår. Efter 25 omgångar ligger HIFK – en av de största guldfavori­terna inför säsongen – först sexa. När HIFK i veckan vann över HPK och SaiPa var det första gången sedan i september som laget tog två trepoängar­e i följd.

– Vi har haft en del utmaningar, som man inte kan beskylla någon för. Det har varit dålig tur, skador och sjukdomar, säger Nybondas.

Laget genomgick stora förändring­ar under sommaren och under hösten har laget drabbats av osannolikt många skador. Höstens panikvärvn­ingar har för sin del bidragit till att skapa turbulens.

– Vi har varit tvungna att lappa på med egna juniorer, vi tog in Högström för en månad och lånade en målvakt, säger Nybondas.

– Jag tror vi har alla möjlighete­r att nå toppresult­at den här säsongen, när alla bitar faller på plats och tränarna har alla verktyg att jobba med. Det är för tidigt att ge ett vitsord för den här säsongen.

 ??  ??
 ?? FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI ?? NYTT KONTRAKT. Antti Törmänen fortsätter lotsa HIFK åtminstone
en säsong till.
FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI NYTT KONTRAKT. Antti Törmänen fortsätter lotsa HIFK åtminstone en säsong till.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland