Hufvudstadsbladet

Dicken försöker bryta 22 år lång cuptitelto­rka

Handboll Dicken bröt en fyra säsonger lång semifinalf­örbannelse mot ärkerivale­n HIFK och får i morgon kämpa om sin första cuptitel sedan säsongen 1994-95.

- TOMMI WILLBERG 029 080 1401, tommi.willberg@ksfmedia.fi

Efter att ha lyckats ta en seger var i höstens inbördesma­tcher i FM-serien är det nu fördel Dicken då laget fällde HIFK i cupsemifin­alen i Britas.

Det betyder att Dicken i morgon får en chans att vinna finska cupen för första gången på 22 år. Säsongen 1994-95 slog Dicken just HIFK i finalen. Mellan säsongerna 1998-99 och 2002-03 blev det fyra cupsilver, efter det har man inte kommit närmare än till semifinal. Som bland annat på de fyra senaste försöken då HIFK slagit ut Dicken och sedan vunnit cupguld.

Inte undra på att det var glada miner i Dickenlägr­et efter semifinalt­riumfen. En av de glada var Anna Lindahl som varit med om alla fyra semifinalf­örluster.

– Ja, varenda jäkla gång. Det känns helt sjukt bra att vinna. Det var ett av målen inför säsongen, säger hon med ett brett leende.

I paus stod matchen bara 13–12 i Dickens favör och allt tydde på en ny thriller. Men fyra raka mål, ett av Lindahl själv, gav ett försprång som HIFK aldrig lyckades ta in.

– Vi avgjorde matchen i andra halvlek. Vi kom in med en bra attityd och täppte till i försvaret. I första halvan var våra avslut lite slappa, i andra tog vi våra chanser.

Dicken hinner inte fira sin seger länge, eftersom det redan i morgon är finaldags. I finalen i Energiaare­nan möter Dicken Sjundeå IF som fällde BK-46 i den andra semifinale­n.

– Tillsamman­s med HIFK är Sjundeå vår hårdaste motståndar­e. De har varit en svår motståndar­e för oss. Det blir en tuff och jätterolig match, säger Lindahl då hon får veta resultatet i den andra semifinale­n.

Lindahl var tre år gammal då Dicken senast fick lyfta cupbucklan mot taket. Men någon extra press tror hon inte att titeltorka­n ger.

– Nä. Den enda pressen kommer inifrån oss själva. Vi vill vinna, säger hon.

Att just slå HIFK i semin känns extra bra men trots 2–1 i segrar i höst vill Dicken inte axla favoritrol­len i FM-serien.

– Vi är två jämna lag och skillnaden i matcherna kan bli ett eller tio mål. Det är det som är så kul med att spela mot IFK.

Vi är två jämna lag och skillnaden i matcherna kan bli ett eller tio mål. Det är det som är så kul med att spela mot IFK.

Anna Lindahl

 ?? MEDIA
FOTO: FSC ?? FINALDAGS. Dicken fällde HIFK och gick till cupfinal (arkivbild).
MEDIA FOTO: FSC FINALDAGS. Dicken fällde HIFK och gick till cupfinal (arkivbild).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland