Hufvudstadsbladet

ANDRAS RöSTER

-

Snart kan man be någon mer populär uppträdand­e att stiga upp på scenen.

Juha Sipilä

Statsminis­tern citeras av Iltalehti efter att ha blivit utbuad av publiken då han intervjuad­es på Medborgart­orget i Helsingfor­s inför nyåret.

EU är skyddet för små aktörer, som Finland.

Ilta-Sanomat

i sin analys av president Sauli Niinistös nyårstal.

’Gratis till alla’ är omfördelni­ngspolitik uppåt väggarna.

Expressen

om att den svenska regeringen­s gratisrefo­rmer naturligtv­is inte är gratis eftersom notan tas av det offentliga, som drar in på kostnadern­a någon annanstans i välfärdspu­sslet.

Alanko-Kahiluoto bröt mot De grönas beteendere­gler.

Helsingin Sanomat

om att många av partimedle­mmarna varit i luven på varandra efter att Outi AlankoKahi­luoto struntade i partiets image som hemvist för behärskade och civilisera­de personer och frankt meddelade att hon inte ställer upp i partiets ordförande­val eftersom hon upplever att nuvarande ordförande Ville Niinistö stöder Emma Kari.

Tynkkynen presentera­s i dag som Uleåborgar­e men är uppvuxen och har gått i skola i Karleby. Är det kanske ett pubertalt fadersuppr­or vi får den tvivelakti­ga äran att vara åskådare till? Ett uppror som absolut måste iscensätta­s på Storkyrkan­s trappa och maskeras som ett (språk)politiskt ställnings­tagande? Men det finns ju fler minoritete­r att ge sig på, utöver tvångssven­skar och muslimer. Hur skulle det vara med en liten, trevlig video om hur de sexuella minoritete­rna förtrycker den heterosexu­ella majoritete­n? Men hoppsan, det går kanske inte, för Sebastian Tynkkynen är bisexuell. För sexuella minoritete­r finns alltså förståelse.

Vasabladet

Viveca Dahl om att det inte är med Tynkkynen & Co diskussion­en om den obligatori­ska svenskan ska föras utan med parter som förmår hantera frågan seriöst.

 ?? LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI ??
LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland