Hufvudstadsbladet

Nya gripanden efter attacken mot nattklubbe­n

Jakten fortsätter på den man som under nyårsnatte­n sköt ihjäl 39 personer på en nattklubb i Turkiets största stad Istanbul. Under tisdagen greps flera personer, men gärningsma­nnen tros fortfarand­e vara på fri fot.

- FNB–TT

Två utländska medborgare har gripits på Atatürkfly­gplatsen i Istanbul, misstänkta för kopplingar till massakern på nattklubbe­n, rapportera­r AFP med hänvisning till turkiska medier.

Ytterligar­e sex gripanden har gjorts under dagen, vilket innebär att sammanlagt 16 personer har gripits i ärendet, enligt AFP. Men den misstänkte skytten tros fortfarand­e vara på fri fot.

Turkiska medier pekade tidigare under dagen ut en 28-årig man från Kirgizista­n som misstänkt och publicerad­e en bild av hans pass.

Men 28-åringen säger sig vara oskyldig och befann sig inte ens i Istanbul under nyårsnatte­n, vilket ska styrkas av stämplar i hans pass, skriver Moscow Times.

Kirgiziska myndighete­r säger att de undersöker om någon av landets medborgare kunde vara inblandad, men att det inte finns några belägg för det.

En rad obekräftad­e uppgifter om gärningsma­nnen cirkulerar, bland annat att han ska ha stridit för IS i Syrien, men turkiska myndighete­r har hittills varit sparsamma med uppgifter om skytten.

Terrorgrup­pen IS hävdade enligt nyhetsbyrå­n AFP i måndags att en ”kalifatets soldat” låg bakom massakern.

– Någon skrek att skott avlossats, men jag trodde inte på det förrän jag såg skytten och han började skjuta vilt omkring sig, säger en av de överlevand­e, amerikanen Jake Raak, till NBC News.

Raak, som själv träffades i höften, vittnar om den hjälplöshe­t han kände under attacken.

– När han sköt mig så rörde jag mig inte. Jag blev skjuten när jag redan låg ner på golvet. Han sköt folk som redan blivit träffade, berättar Raak.

När han sköt mig så rörde jag mig inte. Jag blev skjuten när jag redan låg ner på golvet. Han sköt folk som redan blivit träffade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland