Hufvudstadsbladet

KHL:s All Star-match i Helsingfor­s 2018?

Sedan uppgiftern­a om Jokerits brakförlus­t från i fjol på över 15 miljoner euro dök upp har många undrat om det alls ska bli någon KHL-hockey för jokrarna nästa år. Vd Jukka Kohonen försäkrar att allt är under kontroll och öppnar för en eventuell All Star-

- TOMMI WILLBERG

Under två säsonger i KHL har Jokerit gjort en sammanlagd förlust på 28,6 miljoner euro.

– Jokerits resultat är bara en sida av myntet. Den andra sidan är hela KHL. Ligans trovärdigh­et och ekonomiska resultat är starkt beroende av Jokerits medverkan, sade Jokerits vd Jukka Kohonen till HBL i december.

Kohonen ställer sig fortfarand­e positiv till Jokerits KHL-framtid.

– KHL har frågat oss om vi vill stå värdar för All Star-matchen 2018. Det är ett tecken på att KHL vill ha oss kvar, säger Kohonen.

Enligt klubben finns två-tre andra klubbar med i All Star-diskussion­erna. Jokerit har meddelat KHL att de är intressera­de att ordna evenemange­t.

– I princip är vi redo att stå värd. Det skulle vara ett roligt tillägg till vårt 50-årsjubileu­m, säger Kohonen.

Säsongens All Star-helg ordnas den 21–22 januari. I samband med evenemange­t offentligg­örs nästa års All Star-värd.

Jokerit skriver historia i Kina

Kvällens toppmatch mot SKA S:t Petersburg ser ut att orsaka ett välkommet klirr i kassan då näs- tan 13 000 biljetter hittills sålts till matchen. Efter ytterligar­e två hemmamatch­er bär det sedan av till Fjärran Östern och för första gången någonsin till Peking och Kina. Där skriver Jokerit finsk idrottshis­toria.

– Jokerit blir den första finska klubben som någonsin spelar en officiell tävlingsma­tch i Kina, säger Kohonen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland