Hufvudstadsbladet

Beslut om ESC i Ukraina kvarstår

- ELIN SWEDENMARK/TT

Planerna på att hålla Eurovision Song Contest i Ukraina framskride­r, slår EBU fast i ett uttalande. Två toppnamn har utsetts som ska göra 2017 års festival till en ”unik och modern” show.

Osäkerhete­n har varit stor kring vad som ska hända med Eurovision efter att Jamala gjorde hemlandet Ukraina till nästa värd för showen, med vinnarlåte­n 1944. Hela arrangeman­get var för dyrt för landet, påstod det ukrainska tv-bolaget NTU:s förre chef, Zurab Alasania, som senare avgick. Osäkerhete­n har hållit i sig, men enligt radio- och tv-unionen, EBU, som organisera­r tävlingen, framskride­r planerna på att ha tävlingen i Ukraina.

”EBU fortsätter att arbeta hårt med de ukrainska medlemmarn­a NTU för att producera Eurovision Song Contest i Kiev i maj”, skriver de i ett uttalande till TT.

Nu avslöjar NTU också två nya namn som ska hålla i showen, skriver Esctoday. Som producent har man utnämnt Stuart Barlow, som har varit med och organisera­t musikfesti­valen i bland annat Baku, Malmö, Köpenhamn och Wien. Oleh Bodnarchuk blir kreativ producent, han har tidigare arbetat med bland annat America’s got talent och Miss Ukraina.

Den exekutiva producente­n Victoria Romanova säger att de nu sätter samman ett arbetslag av internatio­nella och nationella proffs: ”Vi förbereder en unik, modern, ukrainsk show i världsklas­s.”

Om NTU trots allt inte skulle kunna fullfölja kraven för värdskapet finns beredskaps­planer, enligt EBU: ”Det är normalt när man planerar en sådan stor händelse med många internatio­nella aktörer”, skriver organisati­onen.

 ?? FOTO: AP PHOTO/SERGEI CHUZAVKOV ?? VINNARE. Ukrainska Jamala vann Eurovision Song Contest 2016. Arkivbild.
FOTO: AP PHOTO/SERGEI CHUZAVKOV VINNARE. Ukrainska Jamala vann Eurovision Song Contest 2016. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland