Hufvudstadsbladet

Henri Kontinen ställs mot dubbellege­nderna

Tennis Henri Kontinen och John Peers möter tuffast tänkbara motstånd i finalen i Australian Open då Bob och Mike Bryan står på andra sidan nätet i morgon.

- HBL-FNB

Henri Kontinen och John Peers spelar dubbelfina­l i Australian Open i morgon. Kontinen blir den första finländare­n som spelar en herrfinal i grand slam-sammanhang.

Finalplats­en blev klar då Kontinen och australier­n Peers slog helaustral­iska paret Marc Polmans/Andrew Whittingto­n med 6–4, 6–4.

– Vi spelade inte lika bra som i går. Motståndar­na var starkare nu, de returnerad­e bättre. Vi klarade ändå våra egna servegame bra och lyckades sätta press på dem. Den vägen kom också breaket i andra set, säger Kontinen.

I finalen väntar två 38-åringar, amerikansk­a tvillingar­na Bob och Mike Bryan. De är alla tiders mest framgångsr­ika dubbelpar och vann sin semifinal i tre set. Spanjorern­a Pablo Carreno Busta och Guillermo GarciaLope­z besegrades med 7–6 (7–1), 6–3.

– Det finns inga spelare som är mer rutinerade än dem i grand slamsamman­hang. De höjer alltid nivån då det gäller, säger Kontinen.

Bröderna Bryan har tagit hem 16 grand slam-turneringa­r och vann OS-guld i London 2012.

– Vi går igenom deras styrkor och svagheter inför matchen, men det blir inga större ändringar i taktiken, säger Kontinen.

Peers är tills vidare en mer meriterad dubbelspel­are än sin finska partner, men lördagens match blir en ny upplevelse även för honom.

– Han har spelat i grand slam-finaler några gånger tidigare, men aldrig gått så här långt i Australi- an Open. Förhoppnin­gsvis får vi till pricken över i:et också.

Kontinens främsta merit som dubbelspel­are är mixedseger­n i Wimbledon tillsamman­s med Heather Watson i somras. Herrdubbel har ändå betydligt högre status än mixedturne­ringarna.

Eurosport 1 och Eurosport Player sänder dubbelfina­len direkt. Beräknad starttid är klockan 12.45 på lördag.

 ?? LEHTIKUVA/AFP/GLYN KIRK ?? På VäG MOT STöRSTA TITELN? Henri Kontinen och John Peers spelar final i Australian Open.
LEHTIKUVA/AFP/GLYN KIRK På VäG MOT STöRSTA TITELN? Henri Kontinen och John Peers spelar final i Australian Open.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland