Hufvudstadsbladet

Tips inför veckoslute­t

-

Musik

Nu är det bara veckor kvar tills Johnossi släpper sitt efterlängt­ade nya album. I veckan fick vi ett nytt smakprov av den svenska duon när låten Hands gavs ut. 2017 blir året då Johnossi får sitt breda internatio­nella genombrott.

Evenemang

Årets Educa i Mässcentre­t har ett lovande program. På lördag grillar Tuomas Enbuske våra toppolitik­er om den framtida utbildning­en i landet. Känns som det verkliga startskott­et för kommunalva­let.

Sociala medier

Jag kan inte få nog av den obetalbara seriestrip­pen där Charlie Christense­ns cyniske hjälte Arne Anka reflektera­r över Donald Trump. ”Vilken mardröm! Det är som om jag hade blivit president.”

Reflektion

Under rubriken nomen est omen blir några anagram av Donald Trump Tom Plundrad och Plundrat Mod. President Donald Trump blir i sin tur Mindre Trodd Tusenlapp.

Musik

Soundtrack­et till Trainspott­inguppfölj­aren T2 kan självklart aldrig leva upp till originalet, men det är en rätt bra mix av nytt och gammalt, Clash varvat med Scots Young Fathers. Klart godkänt.

Evenemang

Kaaos Companys performanc­e, Pond, i en simbassäng på Korpilampi Spa lär bli en intressant upplevelse. Visas i morgon och på söndag.

Sociala medier

Efter att Trump förbjudit anställda på bl.a. miljöskydd­smyndighet­en att uttala sig i sociala medier har flera alternativ­a twitterkon­ton dykt upp. Rekommende­rar t.ex. AltUSNatPa­rkService.

Reflektion

Trevligt att tv-serien Skam engagerar så många medieperso­nligheter. Men kan ni ens se serien innan ni skriver sura krönikor?

Musik

The Flaming Lips har kommit ut med en ny platta igen. Oczy Mllody är ett hypnotiskt spacerocke­pos nästan helt utan traditione­lla instrument. Fungerar väldigt bra som fredagsmys.

Evenemang

Om du som jag var sjuk på nyårsafton kan du ta igen lite av den förlorade festen i kväll vid Tölöviken där det kinesiska nyåret firas med fyrverkeri­er.

Sociala medier

Women’s March, som samlade miljontals människor i USA och jorden runt och hade stor synlighet i sociala medier, syntes också på andra sätt på internätet. Pornhub.com rapportera­r en minskning på 8 procent i trafiken under demonstrat­ionerna, enligt thenextweb.com.

Reflektion

Jag sökte för skojs skull efter ordet “Trump” på några amerikansk­a nyhetssajt­ers förstasido­r. Nytimes.com: 35 träffar, huffington­post.com: 36 träffar, washington­post.com: 53 träffar. Åtminstone garanterar Donny Tiny Hands att det inte blir nyhetstork­a.

 ??  ?? sara.sundman@ksfmedia.fi
sara sundMan
sara.sundman@ksfmedia.fi sara sundMan
 ??  ?? jens.berg@ksfmedia.fi
Jens Berg
jens.berg@ksfmedia.fi Jens Berg
 ??  ?? joakim.ekroos@ksfmedia.fi
JoakiM ekroos
joakim.ekroos@ksfmedia.fi JoakiM ekroos

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland