Hufvudstadsbladet

Obefintlig­t intresse

-

Inte helt överraskan­de har debatten om det brutna pensionsin­dexet varit omfattande och intensiv under det senaste halvåret. Många pensionäre­r, inklusive jag, har också frågat sig hur Svenska pensionärs­föreningen SPF ställer sig till detta ärende.

SPF säger sig ha tre stora uppgifter, tre hörnstenar i sin verksamhet varav den första lyder enligt följande: Den första är intressebe­vakning, aktiv påverkan ifråga om allt som angår oss, från pensioner och köpkraft till vård och omsorg.

Jag kontaktade Christel von

Martens, ordförande i SPF:s kommitté för sociala frågor och intressebe­vakning i augusti i syfte att få informatio­n vilken syn och möjlig aktivitet SPF har i denna fråga. Eftersom jag inte fick något svar på mitt mejl kontaktade jag verksamhet­sledaren Berit Dahlin i början av oktober. Jag fick hennes svar samma dag där hon meddelar att Ole Norrback, i egenskap av ordförande för pensionärs­förbundet, kommer att kontakta mig i detta ärende. I början av november sände jag ett nytt mejl till Dahlin där jag förundrar mig att Norrback inte har återkommit med det utlovade svaret.

Det ovannämnda visar tyvärr med all tänkbar tydlighet att SPF över huvud taget inte

har vare sig intresse eller vilja att ens försöka påverka en förbättrad och rättvis lösning av problemet. Någon annan slutsats kan man inte komma till, tyvärr. ROGER STARK Ingå

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland