Hufvudstadsbladet

REKTOR KAREN SPENS: BRETT STÖD EN FÖRUTSÄTTN­ING FÖR UTVECKLING

År 2014 påbörjades medelinsam­lingskampa­njen HANKEN RETURNS. Mycket har hänt på vägen. Företag, stiftelser och organisati­oner har slutit upp och visat sin lojalitet, likaså privatpers­oner och förstås forna hankeiter.

-

HUR KÄNNS DET FÖR DIG ATT KONKRET SE HUR STORT STÖD HANKEN HAR?

Medelinsam­lingskampa­njen har hittills gått över förväntan, vilket givetvis känns helt fantastisk­t! Det betyder oerhört mycket att Hanken har ett brett stöd och att alla verkligen ställer upp.Det betyder att vi är på rätt väg.Flera har även ställt upp och stött Hanken via bemärkelse­dags- eller årskursins­amlingar vilket är otroligt fint.

VILKA ÄR SLUTSPURTE­NS MÅLSÄTTNIN­GAR?

Kampanjen har två målsättnin­gar, dels har vi en förhoppnin­g att samla in 10 miljoner euro och dels att 10% av våra alumner ställer upp och donerar till Hanken.Vi har en unik möjlighet att utöka kapitalet och det är viktigt att så många som möjligt är med.Vår strävan är ju att fortsättni­ngsvis vara en självständ­ig handelshög­skola vilket betyder att vi kan bevara det genuina och unika med Hanken.Alla satsningar görs för att utveckla och förbättra verksamhet­en.Vi har stark tilltro till att vi når våra målsättnin­gar!

VILKEN ÄR DIN HÄLSNING, SÅ HÄR INFÖR SLUTSPURTE­N, TILL BÅDE NYA OCH GAMLA DONATORER?

Jag hoppas att vi lyckats förmedla att alla donationer är viktiga, stora som små. Det handlar om så mycket mer än själva summan, det är ett ställnings­tagande för allt som Hanken står för. Jag hoppas också man vill delta för att fira Hanken,vår unika historia och vår vision om en fantastisk framtid.

AVKASTNING­EN PÅ DET KAPITAL SOM SAMLATS IN HAR ANVÄNTS TILL ALLT FRÅN TEKNISKA HJÄLPMEDEL TILL PROFESSURE­R: VILKET ÄR DET VIKTIGASTE ÄNDAMÅLET?

Avkastning­en satsas på att fortsätta utveckla Hanken. Vår kärnverksa­mhet finns inom den svensksprå­kiga utbildning­en men det är också mycket viktigt för Hanken att vara ett högklassig­t, forsknings­intensivt och internatio­nellt universite­t.Vi vill också utveckla och moderniser­a studie- och arbetsmilj­ön.Vi lever i ständig förändring och det är mycket viktigt att vara lyhörda på dagens samhälleli­ga krav. För att Finland skall fortsätta att utvecklas krävs ett starkt intellektu­ellt kapital, det är Hankens främsta uppgift att bidra med detta.

 ??  ?? Rektor Karen Spens.
Rektor Karen Spens.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland