Hufvudstadsbladet

Förvärven debuterade

IFK värvade tre spelare från KooKoo i söndags. I går gjorde de tre nyförvärve­n debut i rödtröjorn­a i förlustmat­chen mot Ilves.

- FILIP SAXéN

Jarkko Malinen

I Malinen får IFK en stabil center som är bra i båda riktningar­na. Han har en möjlighet att få en stor roll i IFK då laget hittills saknat en klar första center den här säsongen. Men frågan är om inte den rutan är lite stor för 28-åringen. I ett anemiskt IFK lyckades Malinen inte skilja sig ur mängden.

Kai Kantola

Kantola är en spelare vars styrka är framför motståndar­målet. Tyvärr har IFK för tillfället enorma problem att få till situatione­r där den egenskapen kunde utnyttjas på bästa sätt. SkridskoåK­ningen är ett frågetecke­n vilket syntes i flera situatione­r i debutmatch­en då han inte hann till situatione­rna.

Ryan O’Connor

Sedan Tommi Taimi lämnade laget i höst har IFK saknat en klar offensiv ledare på blålinjen. O’Connor har potential att ta den rollen. Han blixtrade till några gånger mot Ilves med snygga dragningar och smarta passningar. Men samtidigt syntes hans stora brister i det defensiva spelet vid ett par tillfällen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland