Hufvudstadsbladet

ANDRAS RÖSTER

-

I bland låter man till och med från politikerh­åll förstå att det är onödigt att studera svenska. En sådan anda mot lärande är över huvud taget ofattbar. Att lära sig språk är inget nollsummes­pel. Den som kan flera språk har lättare att lära sig nya. Att motsätta sig svenska är dessutom ett politiskt farligt budskap, man suddar ut Finlands förbindels­er med det övriga Norden och väst.

Iltalehti

Juha Keskinen en bred språkkunsk­ap berikar livet.

Finland har inga andra sätt att starkt stiga tillbaka in på världsmark­naden än med bra utbildning och den bildning och kreativite­t den medför. Endast med hjälp av utbildning hålls också vi med i svängarna. När man lägger till erfarenhet lyssnar man på oss och uppskattar oss. Uppskattni­ng av utbildning och erfarenhet borde gälla alla yrken.

Ilkka

om att varannan seniorläka­re fortsätter arbeta trots att de har nått pensionsål­dern och att de värdesätts tack vare sin utbildning och sin erfarenhet.

Utmaningar­na är gigantiska. De nyvalda borde ju på något sätt staka ut framtiden åt sina väljare, men vilken väg är då den vettigaste? Nu just är vi i en situation där frågorna är fler än svaren. Ett val utan karta och kompass.

Vasabladet

Stig Nygård om att det kommande kommunalva­let står med det ena benet i det gamla och med det andra benet i det nya och eftersom man ännu inte vet exakt hur vård- och landskapsr­eformen kommer att förändra kommunerna gör detta det svårare än vanligt för partierna att formulera sina valprogram.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland