Hufvudstadsbladet

Metrorappo­rten dröjer fortfarand­e

Västmetrob­olaget behöver mera tid för att ta fram en offentlig version av metroutred­ningen.

- TOMMY POHJOLA

Bolagets styrelse sammanträd­de i går. Slutresult­atet är detsamma som efter tre tidigare möten, publicerin­gen av granskning­en om metrobygge­ts räkenskape­r och händelsern­a som ledde till fiaskot sommaren 2016 dröjer ytterligar­e.

– Vi är klara när vi säkrat att den offentliga versionen av rapporten inte skadar Västmetrob­olaget, meddelar Jyrki Kasvi (Gröna) som är styrelseme­dlem.

Utredninge­n var klar den sista januari som den skulle vara. I Helsingfor­s har politikern­a krävt att få läsa rapporten genast efter deadline, som alltså var för 6 veckor sedan.

Ursprungli­gen skulle Helsingfor­s stad göra en egen oberoende utredning och den skulle vara klar den sista oktober 2016. Utredninge­n gjordes aldrig. Biträdande stadsdirek­tör Pekka Sauri ansåg det viktigare att söka samstämmig­het med Esbo.

Västmetron skulle starta i augusti 2016. Ursprungli­gen skulle tåget gå redan två år tidigare. Det är fortfarand­e oklart när västmetron startar. En gissning är augusti 2017. Metrobygge­t har blivit hundratals miljoner dyrare än beräknat och räkningen har ökat med över 100 miljoner euro på upploppet.

 ?? FOTO: TOMMY POHJOLA ?? METROREKLA­M I TIDNINGARN­A 2016.
FOTO: TOMMY POHJOLA METROREKLA­M I TIDNINGARN­A 2016.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland