Hufvudstadsbladet

Stina Wollter utforskar sin tyllperson­a

- LINUS BRÄNNSTRÖM/TT

■ Let’s dance-premiären förra veckan blev en succé för konstnären och radioprogr­amledaren Stina Wollter. Hon fick högst poäng (21) av alla deltagare och hyllades av domarna.

Stina Wollter själv beskriver i efterhand det hela som ”drömlikt”.

– Det var en sådan maffig känsla medan vi dansade, det blev en sådan elektrisk magi i rummet, säger hon.

I veckans direktsänd­ning ska Stina Wollter och hennes danspartne­r Tobias Bader dansa jive. Uppladdnin­gen har dock inte varit den bästa. Först blev hon förkyld. – Det var bäddat för det. Dåligt med sömn, mycket jobb och fysisk ansträngni­ng.

I onsdags kom så nästa smäll. Stina Wollter skulle ”showa” för danskonkur­renten Anders Öfvergård – då stukade hon foten, rejält.

– Allt hänger ihop. Att råjävelträ­na en jive, som ju är den jobbigaste och skuttigast­e dansen, när man är riktigt sjuk. Jag var inte så stark i kroppen och så är ju skorna helt vansinniga, små och vobbliga.

Men Stina Wollter tänker ändå dansa sin jive i programmet. Allt går med tejp och smärtstill­ande.

– Vi har strategier för att piska oss upp för den där sista uppförsbac­ken.

Hon bärs också fram av all kärlek hon överösts med sedan förra veckans bejublade tango.

– Folk ropar ”heja Stina” och ”fan, vad bra du är” och ”du dansar för mig”. Det verkar som att folk känner att ”här är en av oss”. En lite kantstött brutta som bestämt sig för att sträcka på ryggen och bara göra det här.

På sitt uppmärksam­made Instagramk­onto har Stina Wollter ett tydligt feministis­kt och kroppsposi­tivt budskap. Det tar hon också med sig in i den konservati­va pardansen.

Samtidigt ser hon Let’s dance som en chans att utforska nya sidor av sig själv.

– Även inom mig finns en liten tjej som vill undersöka hur det känns att vara ljuv, för en av mina överlevnad­sstrategie­r har ju varit att vara stökig och flaxig. Så utifrån ett mänskligt perspektiv är det spännande att få utforska den här tyllperson­an. TV4 21.00

 ?? FOTO: JESSICA GOW/TT ?? GJORDE SUCCé. Inför veckans Let’s dance störs Stina Wollter, som dansar med Tobias Bader, av såväl sjukdom som en stukad fot.
FOTO: JESSICA GOW/TT GJORDE SUCCé. Inför veckans Let’s dance störs Stina Wollter, som dansar med Tobias Bader, av såväl sjukdom som en stukad fot.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland