Hufvudstadsbladet

Jenny Warner

-

●●Född: 3 oktober 1984 i Helsingfor­s. Bott i Grankulla hela sin barndom.

●●Familj: Mannen Stewart. Mamma, pappa och brorsan Sam.

●●Bor i: Swanley, Kent.

●●Utbildning: Student från Helsingfor­s Aftongymna­sium 2003. Gått grundskola i Grankulla. Kocklinjen på Yrkesinsti­tutet Prakticum.

●●Jobbat på: Lord Hotel Helsingfor­s, The Compleat Angler (Marlow, Buckingham­shire), Danesfield House (Marlow, Buckingham­shire), The Grill Room at The Dorchester (London), The Church Green (Lymm, Cheshire), Aiden Byrne at Hillbark (Wirral, Merseyside), Stewart Warner at Hillbark (Wirral, Merseyside), Great Fosters (Egham, Surrey).

●●Jobbar nu på: The Thomas Cubitt i London. Namnet är för att hedra en av Londons främsta byggmästar­e genom tiderna, Thomas Cubitt (1788– 1855).

●●Om du skulle tvingas äta en maträtt resten av livet, vilken vore det: Grillkorv förstås. Jag älskar korv.

●●Första starka matminnet: Då jag var liten älskade jag leverkorv. Så jag önskade mig det till julkapp. Den julen fick jag en leverkorv som jag åt med sked i ett par dagar.

●●Bråttom eller lugnt i köket, vad föredrar du?: Är det lugnt kan du planera kommande menyer och hjälpa de yngre kockarna. När det är bråttom känner man det i luften. Alla går i gång på alla cylindrar. Gillar det. Efteråt är det skoj att sitta över en öl och snacka om vem som var mest illa ute under skiftet.

Jennys favoritkro­gar i London

●●Pit Cue, The Avenue, Devonshire Square

●●The Jugged Hare, 49 Chiswell Street

●● Blacklock, 24 Great Windmill St, Soho.

●●Och så The Thomas Cubitt förstås.

Favoritkro­gar världen över

●●Eleven Madison Park i New York, Le Pre Catalan i Paris och Sasu Laukkonens Chef&Sommelier. Den sistnämnda är ett absolut måste då vi besöker Finland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland