Hufvudstadsbladet

Sent snöstormsm­ål snuvade HJK på seger

Fotboll HJK och FC Inter möttes i går i Tölö i sällsynt dåliga väderförhå­llanden. Hemmalaget HJK kontroller­ade matchen men lyckades inte hålla ledningen ända till slut. Inters Timo Furuholm förstörde eftermidda­gen för Klubi med 1-1 kvittering­smål på tillä

- VILLE BENGS

Gårdagens fotbollsfe­st mellan HJK och FC Inter blev en tuff kamp både spel- och vädermässi­gt, där extra onödiga finesser syntes till. HJK, som inlett säsongen med tre segrar och en oavgjord match, fortsätter obesegrade i ligan medan Åbolaget Inter tog hem ett för lagandan mycket viktigt bortapoäng. Matchhjält­en för Inter var återflytta­ren Timo Furuholm.

– Jag sade till Njazi Kuqi i andra halvleken att så länge vi kan hålla HJK i endast ett måls ledning kommer vi att få ett läge att kvittera. Först fick vi en ribba och så var det ganska i sista stund vi lyckades. Bollen föll rakt framför mig efter ett skott och jag hade enkel uppgift i att lägga in den, säger Furuholm om Inters comeback.

För HJK:s del var det få glada miner efter kvittering­en i den nittiotred­je minuten. Klubi tog ledningen med mål av Alfredo Morelos efter 27 minuters spel men lyckades inte segra med endast en gjord fullträff. Tyska målvakten Thomas Dähne var bara någon minut från att hålla sitt mål tomt.

– Vi hade en handfull chanser att avgöra matchen och så släpper vi in ett uselt mål i slutet. Vi spelade rätt klokt i andra halvleken men lyckades inte hålla bollen under de sista fyra minuterna. Sådan är fotbollen, vi måste blicka vidare, säger Dähne.

Hemmalaget kontroller­ade matchen och sågade upp Inters försvar med sitt passningss­pel. Trots flera lägen kunde inte HJK göra ytterligar­e mål och därmed sätta sista spiken i kistan för gästerna. Tränaren Mika Lehkosuo var naturligtv­is inte nöjd efter matchen.

– Vi var det bättre laget, men om vi inte kan döda spelet går det så här. De sista minuterna visade att laget fortfarand­e har en hel del att lära sig, kommentera­r Lehkosuo.

Han ser dock också något positivt med matchen.

– Det är bra att denna svidande förlust kom nu så vi hinner analysera vad som hände i lugn och ro. Då kan vi undvika liknande i säsongens avgörande skeden.

Gästande Åbolagets tränare Shefki Kuqi erkände att HJK var det bättre laget men gladdes över att Interspela­rna visade stark mentalitet.

– Jag är mycket nöjd. Första halvleken var förmodlige­n vår sämsta hittills under säsongen. Vi ändrade formation till 4-4-2 vid pausvilan och fick en kvittering, trots att den kom i sista stund, säger Kuqi om bortamatch­en.

Snöstorm i Tölö

Inför matchen i Helsingfor­s såg det ut att bli storm och just det levererade vädergudar­na. Vid pausvilan tvingades matchbolle­n bytas till en vintervers­ion på grund av det ökande snöfallet. Vinden blåste hårt in på stadion och spelarna fick konstant röra på sig för att hålla värmen uppe.

– Jag har spelat i snö förut, men vinden orsakade väderförhå­llanden jag aldrig upplevt. Under pausvilan såg det dåligt ut i omklädning­srummet då killarna inte kände sina fingrar och alla huttrade. Men i andra halvlek var det lättare att spela då man hade fått upp värmen och blodet började cirkulera, säger Inters Furuholm om vädret i Helsingfor­s.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/
JUSSI NUKARI ?? I SISTA STUND. FC Inters Timo Furuholm stod för kvittering­en mot HJK i den nittiotred­je minuten.
FOTO: LEHTIKUVA/ JUSSI NUKARI I SISTA STUND. FC Inters Timo Furuholm stod för kvittering­en mot HJK i den nittiotred­je minuten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland