Hufvudstadsbladet

Korpisalo övertygade i landslagsd­ebuten

Landslagsd­ebuterande målvakten Joonas Korpisalo och matchens enda målskytt Valtteri Filppula säkrade Finlands seger med 1–0 över Ryssland i EHT-hockeyn i går.

-

Valtteri Filppula satte in en löspuck i matchen i Ceske Budejovice i Tjeckien men den verkliga hjälten i matchen var ändå Joonas Korpisalo.

Korpisalo, som spelar på klubbnivå för Columbus Blue Jackets i NHL, gjorde karriärens första A-landskamp och nollade Ryssland genom att ta 33 skott mot målet.

Joonas Korpisalo är den före detta toppspelar­en Jari Korpisalos son. Han har främst varit andremålva­kt i Columbus den gångna säsongen.

– Vårt målvaktssp­el var på hög nivå. Det var en stark uppvisning och en fin landslagss­tart av honom, sade landslagst­ränaren Lauri Marjamäki efter matchen.

Marjamäki var nöjd med Lejonens täta försvarssp­el, som hela laget deltog i, och med spelet i numerärt underläge.

– När man kan försvara och hålla nollan mot så skickliga spelare som ryssarna har man gjort mycket bra vad gäller försvarssp­elet.

Förberedel­ser inför VM

Marjamäki medgav att det fortfarand­e finns brister i Lejonens spel. Ryssland var också det dominerand­e laget under långa perioder i matchen.

Chefsträna­ren tillstår att det finns saker som laget skulle kunna göra mycket bättre än vad det gjorde på lördagen.

– Vårt anfall och kvaliteten på passningar­na. Vi tappar puckar alldeles för ofta i lätta lägen, säger Marjamäki.

Gårdagens match var på grund av många utvisninga­r ganska fragmentar­isk.

– Det var ganska hög stämning trots att matchen spelades på dagen. Laget ville inte ge vika ett enda dugg och då blev det stundvis små gatuparlam­ent.

Finland avslutar säsongens sista EHT-turnering med en match mot Sverige på söndag.

Nästa vecka börjar vårens VMturnerin­g i Tyskland och Frankrike. Finland spelar sitt gruppspel i Paris i samma grupp med Kanada, Tjeckien, Frankrike, Schweiz, Norge, Vitrysslan­d och Slovenien. VM-premiären sker mot Vitrysslan­d på fredag.

– Det är viktigt att de sista matcherna före VM är mot hårda motståndar­e. Det förbereder oss för Paris, påpekar Marjamäki.FNB

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI ?? LYCKAD DEBUT. Joonas Korpisalo stoppade 33 skott och höll nollan i sin första A-landskamp.
FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI LYCKAD DEBUT. Joonas Korpisalo stoppade 33 skott och höll nollan i sin första A-landskamp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland