Hufvudstadsbladet

”Ömheten och stelheten försvann”

-

Förra sommaren fick Urban något av ett ”wakeup-call”. Sedan 50 års åldern hade han, liksom många andra i hans ålder, levt med lite stelhet i lederna. Stelhet på morgonen är ett helt naturligt åldersteck­en som försvinner under dagen, efterhand som kroppen kommer igång. Som aktivt spelande saxofonist är Urban speciellt beroende av sin smidighet och han hade som tur var, inga problem att spela, när han väl hade kommit igång och fått upp värmen i fingrarna.

Men förra sommaren blev det plötsligt värre med lederna, det kändes som ömheten och stelheten dröjde sig kvar längre fram på dagen än tidigare. Den 73-åriga saxofonist­en blev självklart orolig för sina händer och fingrar. Utan rörlighet ingen musik, så enkelt är det.

- Jag har det allra bäst när jag får känslan av att mina händer och fingrar är en förlängnin­g av min saxofon, som Urban uttrycker det.

- Jag blev desperat och visste inte vad jag skulle göra.

Urban är inte den som ger upp så lätt, han satte istället igång att leta efter något som kunde hjälpa hans ömma och stela leder.

- Jag började läsa mycket om olika naturprodu­kter och fastnade för kombinatio­nen av ingrediens­erna som finns i Movizin Complex från företaget Wellvita, säger Urban.

- Jag bestämde mig direkt för att testa. Det var ett beslut som Urban inte skulle ångra.

Efter ett par månader blev det bättre med besvären och i dag är Urban enligt honom själv, en ny man. Stelheten är i stort sett borta och för musikern är det ingen tvekan om orsaken.

- Att jag kan fortsätta att spela som jag gör, är något jag kan tacka växterna i naturprodu­kten Movizin för.... Ingefära, nypon och boswellia... de är jättebra för mina leder, inte bara mina fingrar, men även för resten av kroppen. Det är det ingen tvekan om, säger han.

- Jag skuttar ur sängen på morgonen numera och jag har inte alls några planer på att luta mig tillbaka eller pensionera mig, än på ett bra tag. Livet är för roligt och musiken betyder alldeles för mycket för att den inte ska finnas med i vardagen, avslutar den livsglada saxofonist­en med ett stort leende.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland