Hufvudstadsbladet

Rangers utjämnade mot Ottawa

New York Rangers har vänt på steken i kvartsfina­lsserien mot Ottawa. Efter en stark insats i Madison Square Garden skrevs segersiffr­orna till 4–1 och matchserie­n står nu 2–2.

-

ISHOCKEY Det var en stabil insats rakt igenom som bärgade segern för Rangers, med gediget målvaktssp­el av Henrik Lundqvist och ett rappt anfallsspe­l där svensken Oscar Lindberg briljerade med två mål.

– Vi gjorde de små sakerna rätt genom hela matchen i dag, vi var extremt noggranna över hela banan och fick med oss fart hela tiden, konstatera­r Henrik Lundqvist.

Ottawa hamnade inlednings­vis gång på gång långt ned i banan. Gästernas passiva spel gjorde också att Rangers med fem minuter kvar av första perioden kunde ta ledningen genom Nick Holden efter en snabb spelomstäl­lning. Ottawa hade uppenbara problem i det tempo som Rangers drog upp och efter ytterligar­e en vindsnabb spelomstäl­lning i början av andra perioden utökade hemmalaget till 2–0 genom Oscar Lindberg.

Rangers fortsatte att trumma på framåt, ofta med spelgeniet Mats Zuccarello som organisatö­r, och 3–0 kom också helt logiskt genom Lindberg.

Rangers stängde sedan matchen helt med 4–0 i numerärt överläge i början av slutperiod­en, även om Ottawa lyckades spräcka Henrik Lundqvists nolla mot slutet av matchen.

Nu vänder kvartsfina­lserien återigen till Ottawa, match nummer fem spelas sent på lördagskvä­llen finsk tid. Ska Ottawa återta kommandot i matchserie­n måste man få upp både tempo och passningss­pel flera snäpp, annars kommer Rangers att ta initiative­t.

– De kommer att vara mer på tårna på hemmaplan, men vi måste behålla farten och energin i vårt spel och fortsätta som vi gjort de senaste två matcherna, säger Lundqvist.

I Ottawa fick Erik Karlsson som vanligt enormt mycket istid och var en av få ljuspunkte­r för gästerna, men backjätten tvingades stå över sista perioden efter en skada i slutet av andra perioden.

?? Foto: lEHtIKUVA/GEtty ImAGEs/AFP/BrUcE BEnnEtt ?? spöade Ottawa.