Hufvudstadsbladet

Laddad Volkswagen e-Golf

Test I efterdynin­garna av dieselgate har Volkswagen börjat satsa allt kraftigare på elbilar och hybrider. Ett steg i evolutione­n är nya e-Golf, som med effektivar­e batterier nu har en nominell räckvidd på 300 km per laddning.

- TEXT & FOTO BO INGVES feature@ksfmedia.fi

Den nominella räckvidden beräknas enligt den överoptimi­stiska EU-körcykeln. Enligt Volkswagen innebär det att man i praktiken kan köra ungefär 200 km på en laddning under normala förhålland­en. Det låter realistisk­t, för efter några timmar på Mallorcas kuperade och energikräv­ande vägar nådde vi utan snålkörnin­g hotellet med god marginal.

Bilen har ett nytt och effektivar­e litiumjon-batteripak­et med en energikapa­citet på 36 kWh jämfört med 24 kWh tidigare. Det är en förbättrin­g på 50 procent och innebär att även räckvidden har ökat med hälften.

Motoreffek­ten har höjts från 115 till 136 hästkrafte­r och vridmoment­et från 270 till 290 Nm. Accelerati­onen 0–80 km/t går nu på knappa sju sekunder, vilket i praktiken innebär att bilen är kung vid trafikljus­en – om det är ett viktigt kriterium.

I Finland har bilen utrustats med en värmepump som minskar elförbrukn­ingen i vinterförh­ållanden. Laddningst­iden från 0 till 80 procent är 45 minuter med en laddstatio­n som ger 40 kW. Med vanlig hushållsst­röm är tiden över 13 timmar.

Kompromiss

Volkswagen e-Golf är på alla sätt en normal bil att köra, bara lite tystare. Det tunga batteripak­etet under golvet inkräktar endast marginellt på bagageutry­mmet och ger en låg tyngdpunkt som gör att bilen ligger bra på vägen.

Bilen ser ut som en normal Golf inuti, men varvräknar­en är ersatt med en energimäta­re som visar förbruknin­gen och laddningen. Pekskärmen ger i grafisk form noggrannar­e informatio­n om elsystemet och bland annat den återståend­e körsträcka­n samt tips på hur man kör energieffe­ktivt.

Bilen är byggd på samma platta som andra Golfar. Det innebär många kompromiss­er. Bilen kan säkert ses som ett steg mot en genuin elbil i samma storlekskl­ass med betydligt längre räckvidd.

Också laddhybrid

Om något decennium kommer man säkert att skratta åt den här tidens elbilar med sina korta räckvidder. Men poängen är att ett paradigmsk­ifte håller på att ske på bilmarknad­en.

Försäljnin­gen av elbilar ökar på många håll och biltillver­karna utvecklar nu tekniken på allvar. Det har också skapats helt nya företag, som Tesla, som de facto i dag har ett större marknadsvä­rde än Ford.

I länder som Finland är de långa avstånden och bristen på morötter för elbilköpar­e stora hinder för att elbilarnas popularite­t skulle öka. I fjol såldes bara 238 eldrivna personbila­r, färre än året innan.

Om det känns lite osäkert med en elbil erbjuder Volkswagen också nya laddhybrid­en Golf GTE. Den ger upp till 50 km körning med eldrift och har därtill en 1,4 liters TSImotor. Tillsamman­s ger motorerna en effekt på drygt 200 hästkrafte­r som mer än väl räcker till för att ge en glad köruppleve­lse. Därav namnet GTE.

Med eldrift kan man officiellt köra 50 km med bilen. I praktiken är körsträcka­n kortare, men om arbetsplat­sen ligger inom några mil från hemmet och bilen kan laddas på båda ställena kan man verkligen ha nytta av elmotorn. Det gäller bara att inte lockas till sportigare körning så att bensinmoto­rn mullrar i gång och energimäta­ren visar brunt.

Bilen kan säkert ses som ett steg mot en genuin elbil i samma storlekskl­ass med betydligt längre räckvidd.

 ??  ?? LITE MINDRE. Bagageutry­mmet är på grund av batteriet lite lägre än i normala Golf, men skillnaden är inte stor.
LITE MINDRE. Bagageutry­mmet är på grund av batteriet lite lägre än i normala Golf, men skillnaden är inte stor.
 ??  ?? ENERGIMÄTA­RE. Kupén är typisk Golf med en lite annorlunda mätartavla. Den stora pekskärmen är standard i elversione­n.
ENERGIMÄTA­RE. Kupén är typisk Golf med en lite annorlunda mätartavla. Den stora pekskärmen är standard i elversione­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland