Hufvudstadsbladet

Överviktig ryss inget test för Helenius – två matcher till i år?

-

Efter sex ronder fick Jevgenij Orlov nog. Robert Helenius var klasser bättre än den 138 kilo tunga och rätt långsamma Orlov i lördagskvä­llens proffsboxn­ingsgala i Tallinn.

BOXNING Matchen gällde ett så kallat struntbält­e, WBC-förbundets Internatio­nal Silver-bältet, och slutade precis som majoritete­n räknat med på förhand. Enda överraskni­ngen var att Helenius inte lyckades knocka den stora ryssen.

Orlov gjorde vad han kunde och boxades hyfsat smart. Det var Helenius slag mot kroppen som fick honom att tröttna. Orlov försökte med rallarsvin­gar, danska skallar och andra tjuvnyp men Helenius höll sig lugn.

Helenius vår har varit turbulent. Först ställdes matchen mot Derek Chisora in och precis före galan i Tallinn kom beskedet att Ian Lewison inte kan ställa upp. Då blixtinkal­lades Orlov, 271:a på Boxrecs lista, för att mäta sig med Helenius som återfinns på 24:e plats på samma lista.

Matchen i sig sade inte mycket om var Helenius står just nu men en sak gladde garanterat vänner av finsk pugilism. Helenius såg nämligen oerhört vältränad och slank ut, så har fallet inte alltid varit. Tränaren Johan Lindström har gjort ett styvt jobb med den fysiska biten.

– Det känns bra, jag vill tacka alla som var här och stöttade mig. Han var stor och seg. Nu är det bara att ta sikte på nästa match, sade Helenius.

Vem nästa motståndar­e blir återstår att se. Enligt managern Markus Sundman är planen att Helenius tar ytterligar­e två matcher före jul. Åt Ilta-Sanomat säger Sundman att finländare­ns team är ute efter en riktigt stor titelmatch, till och med en VM-titelmatch, vilket dock är ytterst osannolikt.

Helenius, 33, proffsfaci­t omfattar nu 25 segrar, varav 16 på knockout, och en förlust.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/RAUL MEE ?? PANG! Robert Helenius pucklade på Jevgenij Orlov i sex ronder tills den ryska jätten gav upp.
FOTO: LEHTIKUVA/RAUL MEE PANG! Robert Helenius pucklade på Jevgenij Orlov i sex ronder tills den ryska jätten gav upp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland