Hufvudstadsbladet

Amerikansk­a Skam spelas in i höst

-

Den norska succéserie­n Skam ska i höst få en amerikansk version med titeln Shame. Den svenske producente­n Per Blankens är ansvarig för projektet som nu utvecklas i Hollywood.

Inspelning­arna är planerade att börja efter sommaren och pågå till jul. Serien ska utspelas i en stad som de flesta amerikansk­a ungdomar kan relatera till och man tittar på städer som Chicago och Seattle.

– Autenticit­eten är den viktigaste förklaring­en till varför Skam är så bra, den känslan måste vi absolut bevara, säger Per Blankens till Dagens Industri.

Shame ska produceras av XIX Entertainm­ent och Hollywoodb­aserade Blankens har fått jobbet av Simon Fuller, den brittiske producent som skapat Idol.

– Simon har alltid varit snabb på att snappa upp vad som gäller i ungdomskul­turer, säger Blankens.

Han berättar att man ska vara det norska originalma­nuset trogen och behålla alla rollfigure­r. Förhoppnin­gen är även att originalet­s regissör och manusförfa­ttare ska involveras i Shame.

Skam hade premiär i Norge 2015 och har sedan gjort succé långt utanför landets gränser. Nyligen rapportera­des att serien setts av sex miljoner människor i Kina, efter att avsnitt översatts och delats i sociala medier. Sista avsnittet av norska Skam visas under kommande veckoslut.

 ?? FOTO: NRK ?? SISTA SäSONGEN. Mahdi, Isak och Magnus är tre av killarna i norska Skam, som kan ses på skam.p3.no.
FOTO: NRK SISTA SäSONGEN. Mahdi, Isak och Magnus är tre av killarna i norska Skam, som kan ses på skam.p3.no.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland